Visoki jubilej

pikica82  

član od: 7.9.2006

sporočila: 236

tema odprta - 13. sep 2007 20:12 | ogledi: 4.198 | odgovori: 10

Moja stara mama je povabljena na praznovanje rojstnega dne. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bila to njena še edina živa teta, ki bo v teh dneh dopolnila 90 let. Gospa je še se zelo vitalna in niti najmanj ne kaže toliko let.

Imate kakšne predloge kaj kupiti taki gospej za darilo?

Hvala in lp,

pikica82

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. sep 2007 20:57

Jaz bi ji nesla lep, poseben šopek rož in nič drugega. Druženje, to je to, kar ji bo najbolj prijalo.

rimljanka

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

13. sep 2007 20:58

Vsekakor bi priporočala knjigo. Morda o umetnosti, o slikarstvu, o glasbi....karkoli, kar jo bo še takrat, ko bo vitalnost morda malo stopila v ozadje, spominjalo na lep in visok jubilej.

No, morda še malo več poveš o njenih navadah. Morda rada plete, rada gleda filme, rada neguje rože......kaj vem, za vsako tako zadevo se najde kar nekaj idej. Malo še povej, v katero smer gredo njena zanimanja, kaj ji je v veselje......

titta

Vandrovka  

član od: 11.6.2006

sporočila: 105

13. sep 2007 21:37

Pred časom sem podarila gospodu, ki je praznoval 90. rojstni dan, knjigo z letnico njegovega rojstva. Knjige je bil izredno vesel, saj je tudi njena vsebina bila v povezavi z delom, ki ga je opravljal, ko je še bil mlad. Vandrovka

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

14. sep 2007 6:48

čao, pri nas ob taki priložnosti podarimo kako torto, pladenj dobrega domačega peciva.... seveda se pri bližnjih prej pozanimamo, kako je s tem. Morda pa kakšno masažno blazino, aparat, kaj vem, saj tega je sedaj na trgu ogromno... Drugače se pa strinjam z rimljanko - druženje starejšim največ pomeni. Lep pozdravček, S.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. sep 2007 8:59

Za vitalno devetdesetletnico se je treba potruditi. Najbolje bi bilo, da bi vsi, ki so povabljeni na rojstni dan, zložili za enotno darilo. Mislim pa, da to, da gospa ne kaže svojih devetdeset, to v bistvu pomeni, da se gospa ne doživlja kot "starejša gospa", zato ji kaj "bolj toplega, babi, da te ne bo zeblo", ne gre podarjati. Kaj pa, če bi druženje malo nadgradili v smislu, da bi druženje nadaljevali s skupinskim obiskom kake bolj klasične gledališke predstave? Recimo, da bi šli vsi v teater in bi potem tudi nastopajoči pred začetkom pozdravili slavljenko - ker s teatri se za takšen pozdrav da dogovoriti. Vendelina jr.

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

14. sep 2007 16:19

Še ne vem kako vitalni 90 letniki knjig ne berejo najraje.Čas,ko so lahko brali drobno knjižno pisavo je za njimi.Najbolj se razveselijo drobnih praktičnih daril,ki po možnosti spominjajo na njihovo mladost.Moj dedek jih je dočakal 100 in je imel tak okus.Za stotico je bil najbol vesel ročno izdelane stenske ure z motivom mlina,saj je bil nekoč mlinar.Razmisli v tej smeri,ti bo že kaj pametnega na misel prišlo. ati zlati

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

14. sep 2007 21:05

Kaj te ne berejo....moja oma je 7. julija praznovala 90. rojstni dan in brez očal prečita glih vse, kaj leze in gre.

Se pa strinjam - kakor kdo; današnji čas prinaša 75 letne ome, ki se rolajo kot vrag in na drugi strani 40 letne podjetnike, ki jih zadane kap in so čisto preč.

Pač od človeka odvisno.....mimogrede, pikica82, si se že odločila????

titta

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

14. sep 2007 22:53

Pred štirimi leti je pradedek moje sodelovke praznoval 90 let in so mu kupili nov nahrbtnik za na turno smučanje. Je prava maskota turnega smučanja okoli Komne. Tudi to zimo ni bilo nič drigače, čeprav je bilo smuke bolj malo. Od svojega starega nahrbtika se  še vedno noče ločiti, tako, da novi počiva za drugo generacijo.

Ko je možev stric praznoval svojih 70 let, so mo ob nagovoru tekle solze. Njegova 94 letna mama je iz žepa potegnila robec in mu ga ponudila : " Kaj se cmiriš ?... na nos si ubriš mulc!!"

Šopek je lepo darilo, vendar jih bo ob temu ljubileju verjetno dobila veliko(včasih zgleda, kot da si na parah).

Če je verna, morda kaj nabožnega, mogoče kako čtivo, ki opisuje ali se zgodba dogaja v njenem rojstnem kraju. Naša Jana je do svojega konca reševala križanke in je bila zelo vesela leksikona. Tega se je oklepala do svoje zadnje ure.  Ker je bila slabovidna smo ji zraven poklonili lupo.....

kobra 1

pikica82  

član od: 7.9.2006

sporočila: 236

16. sep 2007 14:12

Ne, titta, nismo se še odločili. Imamo še 14 dni časa, tako da se bomo že nečesa domislili. Lp, pikica82

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti