13. sep 2007 21:47
Seveda, bombaža je kar veliko debelin, pa kakšne "sintetične" preje so tudi, ki ne pikajo. rimljanka
13. sep 2007 21:47
Seveda, bombaža je kar veliko debelin, pa kakšne "sintetične" preje so tudi, ki ne pikajo. rimljanka
13. sep 2007 22:15
hvala za vse nasvete-mi je padlo na pamet in sem pogledala pod sirogojno-pa saj ni mogoce,da nihce v Sloveniji -ali morda pac-ne prodaja taksnih cudovitih izdelkov..ja veste v taksnih primerih se sloveku kar stozi po ranjki jugoslaviji...blagor vam,zenske,ki znate plesti,jaz znam narediti samo sal, ...Tecaje tukaj sicer prirejajo,ampak po italijanskem nacinu-s spicami po pazduho,pa nit ovijajo odzgoraj...tako,da me bo pobralo preden se naucim... Ampak ce boste kje izsledile kaksno trgovino,ki prodaja izdelke od Sirogojna,ali pa ce katera ve,kako bi se dalo priti do taksne jope,mi sporocite. lucka52
14. sep 2007 8:47
Draga ribaracarak, po lastni oceni sem neskončno zanič v naslednjem - gojenju rož v loncu in vrtnarstvo vobče, - nemščini, - origamiju, Polaganja ploščic in parketa, tega se pa še nisem lotila, tako, da ne vem, kako bi se obnesla... Vendelina jr.
14. sep 2007 8:58
Vendy, midve se bova že zmenili, a? Čak, da se preselim, kar bo upam da spomladi, potem bom imela več prostora... lidka
14. sep 2007 9:09
Vendelina
Lučka a veš, da sem jaz tudi pletla z eno pletilko pod pazduho...ne vem, tako sem se naučila in je bilo čisto OK. No in sem mislila, da je to samo moja posebnost.
rrr
14. sep 2007 10:12
Ribaracarak, sem pomislia, kako bi izgledalo, če bi jaz tako pletla...............v času študija sem vse dolge ure na vlaku pletla. Si predstavljaš onega zraven na sedežu, ki bi ga pod rebra s pletilko............
Pletenje z okroglo pletilko je res krasna stvar, se ga hitro navadiš.
rimljanka
14. sep 2007 10:49
Jaz tudi zelo rada štrikam, kvačkam in našivavam. Pa tudi v makrameju sem se sprobala in je nastalo nekaj čudovitih izdelkov. Ravnokar kvačkam nekaj prtičkov, vsak je seveda drugačem, vmes pa med premorom in kakšnim filmom pa pletem pokrivalo za kavč na mojem ranču. No, ker je zima kao pred vrati, bom malo pogledala po ravijah. Mogoče bo potreben kakšen nov pulover, kapica za nečakinjo ali pa kaj tretjega naplesti.
se pridružujem, če bo kje kako pletilni čvek ob kavici. Pridem, če ne bom v službi. Pa tudi pokažem kaj rada in pomagam pri učenju malo manj veščim prstom.
Kyara
14. sep 2007 11:08
Jaz sem se naučila štrikat vzorce že v vrtcu in od takrat skoraj vedno nekaj štrikam, niti ne za sebe, ker bi potem imela polno omaro. Ampak za druge. Sem ful ponosna, ko nečakinja v kraju, kjer živi, pove, da ji je to teta naredila. Ja, problem je z zapestji, znajo kar bolet, ampak, tako kot je rekla terezija, je treba vzet okrogle igle in problem rešen. Vse ta dolge pletilke, imela sam jih od št. 2 do 8 menda, sem poslala v Bosno, uf, tam so jih bile ženske zelo vesele, sama pa sem nabavila okrogle. Je pa res, da je to delo dragi špas. Samo za prejo pred 4. leti sem dala okrog 8.000,00 sit, kje pa je še delo, ampak imam čudovit komplet: bluzico in jopico. In bolj je zahteven vzorec, bolj me vleče, da bi ga delala, aja pa Sabrino - Nemško revijo kupim čisto vsak mesec in to že najmanj 15 let. Iz nje se dobijo krasne ideje, pa tudi vzorci so natančno narisani in če se dela točno po navodilih, je izdelek popoln. Pa veliko užitkov pri pletenju vam želim. mimoza5
14. sep 2007 12:12
Rimljanka, jaz pa na tistih dolgih poteh med Postojno in Mariborom nisem nikoli pletla, ampak smo se z družbo neskončno zabavali ob igranju taroka - imeli smo se zelo lepo in velikokrat se mi stoži po tistih časih. Z okroglimi pletilkami sem pa samo sem pa tja kakšno kapo spletla, pa mi nekako ni najbolj ležalo štrikanje s tisto špago - verjetno bi morala vztrajati rrrKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci s sirom na veganski način
Svedri s parmezanovo kremo