Zdravo!
Iščem informacije v zvezi z darovanjem kostnega mozga. Ima kdo kakšne izkušnje? Ali pa zgolj boljše informacije kot jaz? Prebrala sem že veliko o tem, pa me zanima še kako to zgleda v praksi..
Lp
Anouk
Zdravo!
Iščem informacije v zvezi z darovanjem kostnega mozga. Ima kdo kakšne izkušnje? Ali pa zgolj boljše informacije kot jaz? Prebrala sem že veliko o tem, pa me zanima še kako to zgleda v praksi..
Lp
Anouk
12. sep 2007 22:49
http://www.viva.si/clanek.asp?id=1851 Na YouTube odtipkaj bone marrow, je kar precej posnetkov o tem petkica Sporočilo je spremenil(a) petkica dne 12. sep 2007 22:49:53
13. sep 2007 7:28
Meni so mozeg pred leti vzeli zaradi zdravstvenih razlogov, ne vem če je to isto in če je še vedno isti postopek. Zapičijo ti iglo v hrbet in izsesajo, sam postopek ni boleč, je pa potem neprijetno. Jaz sem morala en dan ležati na trebuhu in brez blazine in nisem smela vstati iz postelje. Pa radi se pojavijo glavoboli. lp dvojčica
13. sep 2007 9:47
Ne jemlje se iz hrbta, verjetno si imael pregled tekočine(likvorja), ki obliva hrbtenjačo. Kostni mozeg se vzame iz medenice ali pa se izolira te celice iz venske krvi. Postopek iz medenice ni najbolj prijeten in še nekaj dni malo boleč na mestu (nisem sama probala, poznam nekaj ljudi, ki so) ače veš zakaj to počneš, to odtehta vse bolečine. Lp, poka
13. sep 2007 16:43
Rdeč kostni mozeg je samo v ploščatih kosteh (vsaj pri odraslih), zato ga seveda vzamejo tam, kjer ga je veliko, po odvzemu se obnovi. To je pač tkivo, v katerem nastajajo krvne celice.
To, kar opisuje dvojčica, pa je popolnoma druga reč, kot pravi že poka. Odvzem možgansko-hrbtenjačne tekočine (liquor cerebrospinalis), ki obliva možgane in hrbtenjačo in polni možganske prekate ter osrednjo cev v hrbtenjači.
rimljanka
13. sep 2007 19:14
Anouk je napisal/a: |
Zdravo! Iščem informacije v zvezi z darovanjem kostnega mozga. Ima kdo kakšne izkušnje? Ali pa zgolj boljše informacije kot jaz? Prebrala sem že veliko o tem, pa me zanima še kako to zgleda v praksi.. Lp Anouk |
13. sep 2007 19:52
No, iz vene ti nikakor ne vzamejo kostnega mozga. Morda bele krvne celice, pa protitlesa tudi, s citoferezo, ko separirajo le-te od ostale krvi. Vsekakor manj zahteven poseg kot darovanje kostnega mozga. Utrujnost pa je, verjamem.
http://myastheniagravis.mojforum.si/myastheniagravis-about25.html
rimljanka Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 13. sep 2007 20:09:26Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ocvrtki s sirom in salso verde
Jagodni cmoki z makovim sladoledom