Hrana za na "gradbišče"

neznan uporabnik

tema odprta - 20. jun 2002 7:46 | ogledi: 2.107 | odgovori: 2

Živjo!

V teh dneh bova z možem začela delati na parceli, kjer gradiva hišo. Sploh ne vem kaj naj skuham - najraje kaj nasitnega in osvežilnega, pa da se mi v tej vročini ne bo potrebno preveč kuhati za pultom.

Rabim nasvete za malice in kosila, tam za 4-5 sestradanih prostovoljcev.

Hvala in pozdrav,

Barbara

barbarosa

HALI  

član od: 3.9.2001

sporočila: 112

20. jun 2002 8:09

Čisto sveže izkušnje zadnjih nekaj mesecev: predvsem kakšne enolončnice so našim prostovoljcem šle še posebej v slast. Zelenjavne juhe z malo mesa, kakšen pasulj, ričet, golaž in polenta, vampi,pašta fižol,ričet, makaronovo meso,rižote,jota. Za malice sem pripravila kakšno makaronovo, riževo solato ali paradižnikovo s fižolom.Zraven kakšne klobase, ali kakšna pečena kura, dunajski zrezki. Upam, da sem ti kaj pomagala. Uspešno gradnjo!

Maya May  

član od: 20.11.2001

sporočila: 55

21. jun 2002 14:12

Živjo, glede na to, da imamo doma gradbeno podjetje, ti lahko iz prve roke povem, da delavcem v teh vročih dneh pašejo različne hladne solate (krompirjeva, iz riža, testenin, kuskusa, ipd. paradižnikova solata, pečene paprike,...), ker pa potrebujejo (po večini) tudi kaj mesnatega, lahko ponudiš piščančje meso (na žaru, v pečici, v ponvi) ali pa kakšne ribje palčke, osličeve fileje, ipd. Paše tudi kakšna piščančja obara ali kakšna lažja zelenjavna juhica. V vročini se pogosto izogibajo svinjskemu mesu ali kakšnim mastnim jedem (npr. klobasam), ki sicer teknejo ob "normalnih" dnevih, ko jim teknejo tudi razne enolončnice.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti