12. sep 2007 10:37
Živ,
no jaz sem na žogi presedela cel faks. Celo učenje in vse naloge sem naredila na žogi.
Zdaj imam mislim, da že tretjo. Še vedno sedim doma skoraj izključno na žogi. Na začetku se je treba naučit sedet, potem pa je prav fino.
Sem tako razvajena, da na navadnem stolu ne bi mogla več sedet dalj časa skupaj. V službi imam pa spinalis stol, ki je pravzaprav samo zakamuflirana žoga:) Oz. žoga v obliki stola. Tudi pri tem se je treba naučit pravilno sedet in od začetka zna bit zelo neprijetno, ko pa se navadiš je pravljica. In hvaležna hrbtenica.
Vaj na žogi je en cel kup, ampak ne verjamem, da se jih da pravilno naučit zgolj in samo iz knjige oz. CDja. Je bolje, da daš tistih nekaj EUR za indivaidualno uro BodyPilatesa, pa te naučijo kako pravilno delaš vse te vaje. Ker če jih ne delaš pravilno, je bolje da jih ne, saj si lahko bolj škodiš kot koristiš.
No, za popadke predihavat, se pa nisem nikoli spomnila na žogo. Čeprav, kolikor se spomnim, mi takrat ne bi ustrezala, sem samo čakala, da čimprej mine.
Pa otroci imajo tudi zelo radi tole žogo, za igrat in za skakat, pa vragolije zganjat.
LP,
Pija.
Pingvin