Opeklina

jana2  

član od: 19.2.2007

sporočila: 48

tema odprta - 11. sep 2007 14:17 | ogledi: 6.242 | odgovori: 21

Punce pomoč,

dva dni nazaj sem bila malo (zelo) nerodna...vroče olje mi je opeklo obraz...resda ne zelo, se mi pa vendarle pozna...opeklina ni globoka - le površinska...vsi mi pravijo, da bo izginila, mene pa vendarle malo skrbi.

Zato prosim za nasvet, s cim bi to zadevo mazala, da bo zadeva res izginila?

Najlepsa hvala za pomoc,

lp, jana

jana2

choco frito  

član od: 7.9.2007

sporočila: 46

11. sep 2007 14:22

z tea tree kremo(just) ali bepanthen plus (lekarna) ni nujno da nebo sledov,odvisno od kože in pigmenta. želim ti da se koža hitro pozdravi choco frito

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

11. sep 2007 14:29

ko se ti opeklina zaceli, začni uporabljati kontrakel, da ne bo brazgotine bannanna

jana2  

11. sep 2007 14:41

v bistvu je opeklina ze suha...res ni globoka... a se ta kontrakel kupi v lekarni? Koliko približno pa stane? lp jana2

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

11. sep 2007 15:00

Kontrakel ali Kontratubeks (podobni zadevi) se kupi v lekarni. Staneta cca 10 €. Mi pa je enkrat ena zdravnica rekla, da je dobro tudi hladilno mazilo - baje je važno, da je krema le elo mastna. Ampak, ker te skrbi in ker gre za obraz, nakup ene izmed teh krem najbrž ne bo stran vržen nakup. veverica

jana2  

11. sep 2007 15:17

Hladilno mazilo ze imam, vendar je bilo zmešano za mami in ne zame (za brazgotine po operaciji), ampak glede na to, da je to obraz, ne bi rada nicesar prepustila naključju...torej gremo v lekarno :) lp jana2

Tatjana  

član od: 10.4.2002

sporočila: 301

11. sep 2007 15:28

Tudi meni je lansko leto olje močno brizgnilo v obraz (tudi po veki in v oko), pa po obleki, tako da sem bila takoj vsa mehurjasta. Takoj sem šla hladit obraz z mrzlo vodo. Bilo je skoraj nevzdržno, če sem samo za nekaj sekund nehala polivati obraz. Potem je prišel domov dragec in mi narezal veliko čebule, ki sem jo kar z obliži namontirala na ksiht. No, taka sem bila potem cel dan. Zvečer sem potem očistila obraz in me skoraj ni več peklo. Nekako po dveh mesecih pa so tudi temne lise izginile, kar tebe verjetno najbolj zanima, ane? Tatjana

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

11. sep 2007 15:28

Smrekovo mazilo od enega gospoda iz Nakla. Meni pomaga 100 na uro, ga ne dam tudi če grem za par dni kam od doma... lidka

jana2  

11. sep 2007 15:32

Ja Tatjana predvsem to...moje opekline niso bile tako hude, da bi se mi naredili mehurji (kar je bojda dobro), je pa res peklo se kake tri ure...drugace pa ista varianta...pod očmi in po veki... saj ne, da sem tako zelo nečimerna, ampak brazgotina je pa vendarle brazgotina. S čim si pa mazala svoj obraz Tatjana? jana2

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

11. sep 2007 15:37

Pri Zeusu, ženska! Pa saj gre za tvoj obraz. Pa če kje, potem je pri obrazu na mestu tista zdrava nečimrnost, ko pazimo na svoj izgled. Velja za vse starosti in za oba spola. Ti bi morala v osnovi imeti za sabo naslednje: - vsaj tri uri po poškodbi bi morala imeti na obrazu ledeno mrzel obkladek - noč bi preživela s hladilno masko (kozmetična maska in čez tista maska, v kateri je hladilni gel) - naslednji dan bi morala zadevo pokazati zdravniku in če ne njemu, pa vsaj v lekarni. Hrana bo že počakala. In daj se, za božjo voljo, naroči pri dermatologu. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 11. sep 2007 15:40:35

jana2  

11. sep 2007 15:41

Brezskrbi Vendelina, da je še več kot tri ure na obrazu počival mrzli obkladek...prve tri se sploh ni zdržalo brez njega...nato pa čez noč in zdaj 3x na dan novi nanosi hladilnega mazila...pri zdarvniku pa se res nisem bila, ker tu kaj dosti niti ne bi mogel pomagati...zdaj pa drzim pesti, da bo zadeva res izginila...še s pomočjo kake nove kremice. jana2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti