9. sep 2007 19:15
Nekaj o odvetnikih. Obožujejo posle s premoženjem, ker lahko zaslužijo. In se tega posla,v primerjavi s kakim delovnim pravom, ki je manj donosno ,ne branijo.
Vsi znajo kasirat, pripravit zadeve, solastniki pa se znajo običajno kregat in nagajat. Nekako mislim, da gre za razdružitvev solastnine zakoncev.
Jaz bi vzela specilalista, ne takega, ki svaštari, pa zna dobro vsakega nekaj in vsakega premalo. Res je pravo široko in je težko blestet na vsej področjih. Ne poznam odvetniške pisarne Čeferin in ne Senica, razen kakega odvetnka tu in tam. no, se mi pa zdi, da so pri taki količini le bolj specializirani.
Vendar pozor. Treba se je pripraviti, da ne bo denarja pobral samo na račun tvoje pozabljivosti. Piši si vse obiske, po datumih in urah, vse klice ,vse stroške, naj ti vsakič da potrdilo o plačilu in račun, specificiran po odvetniški tarifi.
Najemi odvetnika tam, kjer bo sodišče, je bistevno ceneje. Pa še namig. Pri razdružitvi je mogoča tudi mediacija, ki je brezplačna in hitrejša.
Seveda je pa najboljši notraski zapis, v katerem samo napišete, kaj in na kak način kdo dobi. Pa ni ravno to, se mi zdi
F r i n a