Dan, dan!
Zanima me, če se še kdo izmed vas udeležuje tele zadeve, Aktivite ali kako, in če so učinki res taki, da celo celulit izgine (ki naj se ga po vsakem čtivu ne bi dalo nikoli znebiti, le prikriti). Prebrala sem namreč nekaj sporočil na tem forumu, pa se mi zdi kar malo za lase privlečeno, da naj celulita ne bi bilo več, čeprav se z njim sploh več ne ukvarjam, zdi pa se mi kar skrajno, če intenzivno telovadiš vsako jutro in se potem "matraš" do amena še popoldne ... A je to sploh zdravo - ali ni to potem že obratni učinek, torej preveč ciljanja na zdravo - slabo? Še moja profesorica za športno vzgojo se ne giba tako ekstremno, sama tako pravi.
Kakorkoli že, jaz se gibam najmanj pol urce vsak dan, včasih pa seveda več, jem veliko sadja in zelenjave, za večerjo jogurte in podobno, za kosilo pa si obilno naložim, imam bogat zajtrk in kakšen dan se brez slabe vesti pregrešim in pojem nekaj sladkega (ali pa se najem nečesa sladkega, hehe), ker rada pečem pecivo.
Po lastnih izkušnjah lahko hitro zapadeš v ektreme zdravega, saj potem sploh nimaš več življenja (ponavljam: izkušnje, ne me napadat:) ). Zdaj me nihče ne spravi od mamine saharce, babičinega štrudlja in musake, žgancev, golaža in, mljask, včasih kake slastne pečenke in krompirja. Ugotovila sem, da veliko zamujam, če se tem rečem izogibam. Sladoleda nisem jedla več kot eno leto, zdaj si ga privoščim kot nekaj povsem normalnega (saj veste, kalcij in to, hehe).
Tudi na meni so opažali, da hujšam, in potreh kilcah so še pravili: Super, bravo, gor, dol, potem pa ne več. Čez poletje sem se zredila za 7 kilogramov in včeraj mi je sošolka rekla, kako sem se spremenila - na bolje, da sem polna energije, dobre volje in da sem ji res všeč. Vsi pravijo, da me imajo mnogo raje sedaj, da sem bolj luštna, ker sem pridobila rit in stegna :), nad celulitom pa tako ali tako vsi moški zavijajo z očmi, ker ga skorajda ne opazijo.
Kaj naj rečem. malo sem se razpisala, ampak ko berem sporočila na forumu Aktivita - brez celulita, se mi zdi, kot da berem svoje lastno hujšanje v prejšnjem letu, ki se ni dobro končalo. Zato moj nasvet tistim, ki imajo samo kako kilco preveč ali pa jih grabi paranoja ob pogledu na celulit: živeti zdravo ne pomeni, da se je treba stvarem odrekati, šteti kalorije in gledati na uro, kdaj lahko jeste ogljikove hidrate (?), ampak zdravje predstavlja - zmernost.
Oprostite za obleganje in LP!
P.S.: Zadnjič sva se s sošolko pogovarjali, kako naj bi bilo sadje za zajtrk super in oh in se je prav zgorzila, je rekla, da ne bi mogla preživeti dopoldneva samo od sadja, čeprav je čedna in občasno fotomodel. Prišli sva do sklepa, da bova raje živeli po starem načelu najinih starešv ali celo še kake generacije nazaj: ZA ZAJTRK JEJ KOT KRALJ, ZA KOSILO KOT MEŠČAN, ZA VEČERJO KOT BERAČ.
In si vmes privoščili še malo čokolade. :)
Muffsy
Temo je spremenil(a) Muffsy dne 08. sep 2007 10:13:28