16. avg 2012 7:32
marykate je napisal/a: |
Pozdravljeni! Potujem v Francijo z letalsko družbo Air France. Potujem prvič pa me malo skrbi, da bi mi odprli kovček pred vsemi (grem z agencijo) in zmetali vso hrano ven.
marykate
|
Otrok, imaš malo tistega, čemur je rekla moja babica, rajzenfiber.
Prvič - ne greš izven Evrope. Greš iz Lj do Pariza. Kovček boš prijavila v Lj, od tam bo šla stvar skozi kontrolo (slikanjem) do letala. Ko pa je polet končan, dobiš kovček s traka in to je to. Ker si v EU coni, kjer ni treba nič prijavljati, boš vzela kovček in that is it.
Drugč, tiste albert kekse ti bo polet potolkel. Ga ni kovčka, ki zdrži metanje gor in dol in hkrati še amotrizira pritisk na albertove kekse. Imela boš maso drobtin. A ni škoda.
Tretjič - predpostavljam, da vas agencija pelje na lokacije, kjer imajo pribor, da ne boš svoje žlice nosila okoli....
Četrtič - vsaka stvar je enkrat prvič in ko boš drugič potovala, ti na kraj pameti ne bo pršlo, da bi na tako kratke razdalje dajala hrano v kovček.
Petič - enkrat sem doživela, ko so v Berlinu spustili na letalo dva prostodušna upokojenca, ki sta imela s seboj v rokah taperver z jabolčnim zavitkom. So vedeli, da tista dva verjetno nista terorista, da sta samo prvič na letalu. However, čeprav sta imela velik taperver, nista nobenemu potniku nič ponudila....ohrnost nemška, ni kaj.
Vendelina jr.