Pozdravljene/i!
Najprej vas vse prav lepo'>o pozdravljam! Sem nova na Kulinariki. Že dolgo'>o časa spremljam vaše recepte, ideje, pogovore na forumih,... In mnogo'>o vaših receptov sem že večkrat uporabila. Danes pa sem se odločila, da se včlanim tudi jaz. In se na vas obračam s prvim vprašanjem ter se že vnaprej zahvaljujem za pomoč.
Mamin partner 29. septembra praznuje 50 let. Povabljenih je 72 ljudi. Zanima me približno'>o kolikoo'>o'>o'>o'> peciva je potrebno'>o speči za tako'>o število'>o oseb (koliko'>o pladnjev velikosti približno'>o 42X36cm). Prvič sem namreč postavljena pred tako'>o nalogo'>o, imam 21 let in sem - žal - zelo'>o neizkušena v načrtovanju takih stvari. Rada pa bi sama spekla. Saj veste - ni ga čez domačeo'>o'>o'>o'> pecivo'>o (zato'>o se za naročilo'>o v slaščičarnah ne bi odločala).
Naslednje kar me zanima pa je: kateroo'>o'>o'>o'> pecivo'>o dalj časa obstane (v mislih imam predvsem piškote), če začnem peči jutri. Torej- kateri keksi so'>o primerni za peko'>o tri tedne pred dogodkom, in katere bi morala peči šele zadnji teden.
Za odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!