28. jan 2008 21:28
Kornelija PT, nisem Ognjič, a vseeno: popariš jo toliko, da dobiš mešanico kot za žgance. Približno 2,5 dl na pol kg moke (tako bolj na oko). rimljanka - zasebno mnenje
28. jan 2008 21:28
Kornelija PT, nisem Ognjič, a vseeno: popariš jo toliko, da dobiš mešanico kot za žgance. Približno 2,5 dl na pol kg moke (tako bolj na oko). rimljanka - zasebno mnenje
28. jan 2008 21:55
Kornelija, vode nič ne odlivaš (najbrž jo moka vso popije?), daš ostale tekočine nekaj manj. Moko samo preliješ z vrelo vodo, nič kuhati.
Zelo dober je tudi tale kruh
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5228
tukaj je pa izjemoma res potrebno polento najprej skuhati.
Cila
29. jan 2008 4:57
Hvala vsem! KornelijaPT
29. jan 2008 18:20
Jaz koruzno /ajdovo moko stresem v plastično posodo, jo posolim, dodam par žlic olja in prelijem z vrelo vodo. Z vilico premešam ter pustim, da se ohladi na tam nekje 25-30°c. Potem pa dodam belo moko in zamesim z vzhajanim kvascem. Tak je moj recept. V ajdovo se lahko da še orehe pa nastene fin kruh za h siru ali pa za h skutnim namazom...
Lp saša
Mir in dobro!
29. jan 2008 18:59
Čisto izven konteksta: Venturini, povej svoji sestri, da je CARICA (in seveda tisti, ki jo je spremljal vsa ta leta, pripadajoči CAR) Ognjič
29. jan 2008 20:48
Karte za v Cankarjev Dom kjer bo imela poslovilno predstavo so šle v 4ih urah. To pove vse...
Kruh je pa še vedno najboljši domač. Jaz ga za vikend vedno pečem. sedaj nam ajdov z orehi zelo paše...še posebej če so orehi domači..
Lp Saša
Mir in dobro!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton