7. sep 2007 10:40
So stvari, ki se definitivno ne delajo v domači izvedbi. Korenita sprememba frizure in barve - to je posel za profesionalca. Profesionalce že na otip prepozna, v kakšnem stanju je las, ali rabi še kaj drugega, kot samo barvo - in ponavadi rabi.
Sama hodim k moškemu frizerju. Enostavno sem ugotovila, da moški ženske drugače vidijo kot ženske in nas s svojim oblikovanjem frizure naredijo bolj seksi. Medtem ko ženske naredijo morda bolj "praktično" frizuro. Imava pa midva s frizerjem en kompleksen odnos. Kadar se najavim na striženje, se vedno najavim kakšna dva dni prej in potem mi pripravi nekaj skic za novo frizuro in potem še kakih 15 minut diskutirava o tem, v katero smer se bo rezalo...pa malo pijeva kavo in potem človek kakih 45 minut striže. O barvi se frizer posvetujem s frizerko-tehničarko, ki super obvlada barvanje in v bistvu pobarva tako, da lahko potem dvakrat barvaš narastek s produktom iz škatle iz hipermarketa, čez tri mesece je pa itak treba obnoviti barvo celega lasu. Jaz imam tako na približno vsakih 10 tednov eno popoldne za dolg obisk pri frizerju in če tole računam na letni ravni, so moji letni stroški za nego las takšni
- frizer: 300 EUR
- lasna kozmetika: 400 EUR
kar skupaj znese 700 EUR ali 13,5 EUR v povprečju na teden. Tudi če morebiti kdo najde kakšnega cenejšega frizerja, dejstvo je, da pri kozmetiki za lase se kaj veliko ne da prihraniti in tistih 400 EUR letno na eno glavo z lasmi bo šlo v vsakem primeru. Ali minimalno 7,69 EUR na teden (400/52). Z drugimi besedami, vse ženske z lasmi, mora v vsakem primeru za njihovo vzdrževanje odšteti 7,69 EUR tedensko. In potem se lahko tudi vsaka odloči, ali bo dala še kakšen evro več za to, da bo to dobro izgledala, ali pa za to, da bo na glavi nosila rezultate svojih eksperimentov.
Vendelina jr.