Vosek za depilacijo

sprukica  

član od: 26.6.2007

sporočila: 3

tema odprta - 6. sep 2007 7:48 | ogledi: 4.701 | odgovori: 2

ali morda kdo ve, kako se doma pripravi vosek za depilacijo. Pred časom sem ga lahko še kupila v medexu, pa tudi v muellerju v Ljubljani. Sedaj pa so vse to umaknili iz prodaje. Nekoč nekje sem slišala, da ženske v arabskem in muslimanskem svetu to pripravljajo same.

Vem da depilacije z voskom opravljajajo v kozmetičnih salonih, vendar je to strašansko drago.

Za vsak nasvet bom izredno hvaležna.

sprukica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. sep 2007 8:53

Vseeno malo premisli glede cene: - totalna depilacija: noge, roke in brazilček pride cca 35 EUR. - če depiraš kaj manj, je seveda tudi cena nižja. Enkrat na mesec. Za totalno depilacijo potrebuješ dve škatli lističev z voskom, škatla pa stane 18 EUR (ravno včeraj bila v drogeriji, pa sem si zapomnila ceno). Potem pa zraven računaj še ceno oljnih robčkov za brisanje odvečnega voska in losijona za pomiritev in poglej, kam te pelje matematika Depilacijo z voskom v domači izvedbi - jaz imam tozadevno eno izkušnjo izpred petnajstih let, ki se je končala tako, da sem morala očeta poklicati, da mi je s topili odstranil preveč našpohtlanega voska ... in od takrat naprej to počne kozmetičarka. Mislim, da je vosek za depilacijo (brez ostalih pripomočkov kot so staničevinasti trakovi, grelec, termometer, priprava za enakomerno nanašanje voska, losjon) šel ven iz prodaje zaradi tega, ker je bilo treba vse to, kar je navedeno v oklepaju, kupiti posebej in je tale manever v domači režiji postal dražji od profesionalne storitve - ki, mimogrede je tako profesionalna, da res nimaš dlačic. Zna biti, da so si ženske včasih družno pripravljale vosek za depilacijo. Morda tudi v skupnostih, ki jih navajaš. Nekaj so pa morale početi, da je čas minil - v službo niso hodile, na netu tudi niso chatale, gospodinjstvo je pa delala služinčad... Vendelina jr.

nektarina  

član od: 15.2.2006

sporočila: 901

6. sep 2007 9:12

doma sem se voskala samo enkrat in nikoli več. razmišljam pa o tem, da bi šla v salon da mi uredijo to. vendelina ima prav, ne splača se ti doma delat voska niti ga kupovat. in če ti je nerodno zaradi kozmetičarke (ali kakorkoli se imenuje ta oseba ki to počne) se zavedaj da ima veliko stran in da je to pač njeno delo. nektarina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti