6. sep 2007 6:06
Ker živim zelo blizu avstrijske meje, se že zelo dolgo časa rajši peljem po nakupih v Avstrijo, natančneje v Celovec ali Velikovec. Zakaj? Izbira je boljša, zlasti v trgovinah s tekstilom. Moja "ta mlada" mi je ravno včeraj, ko smo se potepali po Celovcu, pojasnikla, da v Ljubljani jakne, ki si jo je kupila, ni našla. Pa tudi določeni izdelki so naprodaj le v tujini. Sama že vrsto let kupujem oblačila zase in za moža v trgovinah Vogele, H&M, C&a. cenovno in glede kvalitete izdelkov so dokaj ugodne, če pa nastaviš na razprodaje, je pa zelo, zelo ugodno. Materiali so kvalitetni, izdelava prav tako. Sem ravno pred kratkim primerjala cene in izbiro v trgovini Modiana ( Merkator) in bila strašno razočarana. Cene do neba, izbira izdelkov klavrna. Športna oblačila pa grem kupiti v ADIDAS ( Viktring v Celovcu) ali pa Sport Ekspert .Včasih nastaviš na ugodno ponudbo izdelkov, ki so pri nas precej bolj zasoljeni. Mogoče si bo katera na tem forumu mislila, da pretirano hvalim trgovine v Avstriji. Pa ni res! Na žalost živim v kraju, ki je precej oddaljen od večjih trgovskih središč in mi je zato pot v sosednjo državo bližja, pa še navajena sem bolj kupovati "pri naših čez mejo". O cenah hrane pa pri nas raje ne bi govorila. Opazila sem, da je HOFER pri nas dražji kot pri sosedih v Avstriji( primer pivo Karls Krone pri nas 55 centov, v Avstriji 45 centov,...) Lidl je pa pri nas cenejši. Pralne praške in čistila pa itak raje kupim v Avstriji kot pri nas. ( Ariel izdelan na Poljskem je slabše kvalitete, pri nas pa je večinoma v prodaji le ta). Prijeten dan in več sonca, da bomo lahko konec tedna šli v gore! LP postrv