14. sep 2007 9:21
Verjetno je marsikdo včeraj spremljal Trenja na temo dviga cen. Vsi potrošniki si želimo, da bi bila zgornja meja marže določena s strani države (kot praviš ti, Mojca) razen (logično) trgovcev in države same - pojasnilo je bilo, da to potem ne bi bilo več tržno gospodarstvo - dobesedno se delajo norca iz nas!
Predsednica Zveze potrošnikov Slovenije je čisto prav povedala (ne vem kako se piše) predstavniku mesarjev, da je v slovenski klobasi bolj malo mesa. Znižajo pa (obarjene) salame samo tiste, ki res ne grejo v prodajo (kvaliteta porazna). Sem kupila enkrat takšno hudo nizko ceno, pa vam povem, da ni bila za nikamor! Res je, da bi morali uvesti nadzor nad kvaliteto in temu primerna bi lahko bila lahko tudi cena (kot pri sadju, zelenjavi, jajcih,... kjer se označuje kvaliteta po razredih in temu primerna je lahko tudi cena). Prav nesramno se mi zdi od predsednika uprave Tuša, da trdi koliko jih stane marketing, da lahko prodajo kruh! Same laži. Vsakemu idiotu je jasno, da za kruh, mleko, moko, itd., itd., ni potrebna nobena reklama, saj so to osnovna živila, brez katerih ne moremo preživeti.
Dragi moji, drugače se bo treba obrniti. Moko bomo začeli kupovati dirktno pri mlinarjih (pozna kdo katerega na Štajerskem koncu?), meso, mleko in sir pa pri kmetih. Naša mentaliteta (in vlada!!!) bo uničila dobrega, malega kmeta (češ, da ni dovolj ekonomičen) in "vzredili" težke farme, ki bodo zavezane (kot je predstavnik kmetov lepo povedal) prodajati trgovcu pod ceno (in sveto molčati o tem!!), zato da bomo mi preplačali izdelek, ki realno gledano, ne bi smel biti tako drag!
Verjamem, da so včerajšnji pogovori marsikoga spravili v slabo voljo. Na zadnje, ko potegneš črto, pa tako nismo nič novega zvedeli - mesarji bodo v glavnem podražili meso! Evo, to je to. Mi pa ga bomo, seveda, kupili.