Zanima me , kaj so doljenske tradiconalne jedi.
ALENKA DOBOVICNIK
Zanima me , kaj so doljenske tradiconalne jedi.
ALENKA DOBOVICNIK
13. jun 2002 12:30
Nevem če so si sledeče jedi ravno dolenjskega izvora, ampak moja mama, ki je tipična D. saj prihaja iz okolice Krškega nam je kuhala tole : - potepača (nizek kruh, v notranjosti pa skuta) - ajdova potica - krompirjevi žganci in sladko zelje s fižolom - fižolova juha s svinjskim korenjem (ni čisto tipična fižolova juha) - krvavice (na dolenjskem jih naredijo drugače kot na štajerskem, saj po mojem viru)-niso res D. so pa drugačne kot v ostalih regijah ..... To je nekaj od tega, če te zanima lahko vprašam mamo, ko pride iz dopusta ! Barbara Cuzakneznan uporabnik
13. jun 2002 20:46
Barbara, hvala za pomoč. Vesel pa bi bila, če še malo povprašaš mamo. Te podatke rabim do 27.6.2002. Še enkrat hvala. ALENKA DOBOVICNIK
14. jun 2002 8:22
Jaz babji firbec te sprašujem zakaj rabiš to ! Drugače bo mama odsotna še en teden. Barbara Cuzakneznan uporabnik
17. jun 2002 11:28
Te podatke rabim, ker sem turistična vodnica (začetnik). Konec meseca imam eno skupino turistov na Doljensko in kulinarične značilnosti okraja moram seveda poznati. Bolj ali manj. Čeprav sem sedaj ravno zasledila v reviji Horizont članek o kolinaričnih značilnostih Slovenije. Za Doljenjsko piše, da so značilni štruklji na vse načine, pa seveda njihova vina (cviček). ALENKA DOBOVICNIK
17. jun 2002 12:14
Če boš turistična vodička, bi pa že morala vedeti, da se ne piše Doljenska ampak Dolenjska. Simonaneznan uporabnik
17. jun 2002 15:26
Simonka! Ne piše se vodička, ampak vodnica.neznan uporabnik
17. jun 2002 15:41
Simonka, prosim da ne odgovarjaš več na moja pisma, če to ni povezano z odprto temo oz. kulinariko. Ta stran je namenjena kulinariki in ne pravopisnim debatam. Vse prizadetim se opravičujem! Slovnica mi res ne leži! ALENKA DOBOVICNIK
17. jun 2002 15:48
Alenka, se opravičujem. Pripomba je bila dobronamerna. Če pa pogledaš v Slovar slovenskega knjižnega jezika, boš ugotovila, da je pravilno oboje. Pa brez razburjanja, prosim. LP Simona
19. jun 2002 22:06
Za vodnico po Doljenski ...pa na polhe, matevza, kurjo obaro, ribniske strukeljce in se, in se, in se,.... ne pozabi. Pa zakaj na Doljenskem ob polnoci zvonovi zvonijo? Omeni obvezno! Zato, da se pivci cvicka obrnejo na drugo stran, sicer bi jim cvicek zelodec na eni strani pregrizel Lep pozdrav vsem skupaj HenriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna zloženka
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom