Rada bi spekla kašno dobro pecivo iz sliv.Mi lahko katera pomaga z recepti.
kohica
Rada bi spekla kašno dobro pecivo iz sliv.Mi lahko katera pomaga z recepti.
kohica
2. sep 2007 11:45
Ne bi malo po receptih pobrskala????
http://www.kulinarika.net/baze/receptirezultati.asp?kat
rimljanka
2. sep 2007 12:14
Slivova pogača z drobljanci 500g moke 1 vrečko suhega kvasa 75g sladkorja 1 vrečko vanilijevega sladkorja sol 250 ml mlačnega mleka 75g stopljenega in ohlajenega masla ali margarine Vse sestavine zgnetemo v testo.Če se lepi mu dodamo malo moke a ne preveč, ker mora biti testo mehko. Dobljeno testo postavimo na toplo, da vzhaja invidno naraste. Zatem ga spet pregnetemo in razvaljamo v velikosti pekača tistim iz pečice.Testo nadevamo s 3kg sliv tako, da je notranja stran obrnjena nazgor. Slive posujemo z drobljanci: 300g moke 150g sladkorja 1vrečko vanilijevega sladkorja 150g do 200g mehkega masla Vse sestavine ugnetemo z gnetilnima kavljema ročnega mešalnika v poljubno velike drobljance,ki jih enakomerno potresemo po slivah. Testo naj na toplem ponovno vzhaja, da vidno naraste, nato pa ga postavimo v ogreto pečico.Pečemo na temp. 200 - 225 C, 20 do 30 minut. Ko je pečeno lahko potresemo sladkorjem v prahu. Pecivo je zelo dobro vsaj zame! LP GogaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek z lososom
Veganske palačinke