2. sep 2007 18:33
Sto ljudo, sot okusov. Imam že tretji gorenjev pralni stroj v 24 letih in tudi naslednji bo Gorenjev.
Ampak bolj pomembno kot znamka je meni, kaj stroj nudi. Kot Drejček se tudi jaz v velikem loku izogibam elektroniki ozroma diplayam in senzorjem.
Pri pralnem stroju potrebujem: da sama izbiram temepraturo vode in način pranja (zelo umazano, srednje in malo umazano, fino pranje, z ali brez namakanja, volna,zavese - ampak to imajo že vbsi stroji). Da sta torej za program in temperaturo gumba ločena, vsak posebej, ne pa da lahko izbiram samo po določenih programih. In predvsem mora imeti močno centrifugo, vsaj 1200 obratov. Na 900 centrfifugiram samo fino perilo, za posteljnino, majice, prte, krpe in ostalo, česar je pri nas največ, pa centrifugiram na najvišjem možnem številu obratov.
Moj zdajšnji Gorenje ima temperaturno lestvico 30, 40, 50, 60, 70, 80 in 90 stopinj, na 40 do 90 stopinj lahko izbiram s predpranjem ali brez in med tremi stopnjami umazanije, plus močno ali nežno gnetenje perila,v veliko ali malo vode.
To je torej vse, kar pri stroju ptrebujem.
Mamamia
mamamia