Ko pripravljate gobe (zlasti jurčke, lisičke), jih najprej zavrete v vodi in nato pripravite po poljubnem receptu ali jih uporabite "direkt"? Upam, da razumete vprašanje. Kolegica namreč trdi, da jih je nujno prej prevreti. Kaj menite vi?
nat75
Ko pripravljate gobe (zlasti jurčke, lisičke), jih najprej zavrete v vodi in nato pripravite po poljubnem receptu ali jih uporabite "direkt"? Upam, da razumete vprašanje. Kolegica namreč trdi, da jih je nujno prej prevreti. Kaj menite vi?
nat75
1. sep 2007 12:14
Jaz jih prej vržem v vrelo vodo,samo toliko da jih obrne val,potem jih dam na cedilo ter splahnem z vodo,jih odcedim in dam na prepraženo čebulo... naty
1. sep 2007 12:49
Jaz jih dam direkt. Tudi v literaturi o gabah gedo direkt, tega o vretju še nisem slišala Po moje jih je prej prevreti bedarija, razen če so črvive in se tako znebimo podnajemnikov. A dežnikarice potem tudi prevre preden jih panira? DAnes po kosilu grem na lov, upam, da bom uspešna... držite pesti magnolija
1. sep 2007 14:56
Prevreti je dobro edinole gobe, ki se štejejo med pogojno užitne npr. mavrahi, štorovke... Kristalka
1. sep 2007 15:43
Mi jih vedno očistitmo,narežemo (za juhice in testenine na lističe,za vlaganje na kockice),vržemo v vrelo vodo in jih prevremo,odcedimo in hop v skrinjo. Smešno Kristalka mi pa ravno mavrahe samo potenstamo in pripravimo :). Roncolino
1. sep 2007 16:27
Roncolino, pa ne da ste že vse gobe vnovčili Mi smo jih danes nabavili na tržnici, jih je ogromne količini, cene pa tudi Jih pa nič ne prevremo, direktno v skrinjo ali pa na takojšnjo obdelavo:)
1. sep 2007 17:51
Roncolino je napisal/a: |
Mi jih vedno očistitmo,narežemo (za juhice in testenine na lističe,za vlaganje na kockice),vržemo v vrelo vodo in jih prevremo,odcedimo in hop v skrinjo. Smešno Kristalka mi pa ravno mavrahe samo potenstamo in pripravimo :). Roncolino |
1. sep 2007 17:52
jaz pa gobe dobro ocistim- majhne jurcke kar z zobno krtacko,ki jo imam samo za gobe, vecje pa z mokro go bico,-nikoli ne prevem,ker se napijejo vode-razrezem na tanke kistke,preprazim na cesnu in cebuli,ko izhlapi voda,dodam malo limoninega soka ,soli in petrsilja in v skrinjo.So odlicne in tako ze pripravljene za rizoto,juho,gobji golaz.itd.. lucka52Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolka v srajčki
Najboljši limonini razpokančki