5. sep 2007 9:27
Za vse tiste, ki ste me spraševale preko zs glede vrečk za dom (isti proizvajalec, kot so tiste za čevlje) in še za vse ostale, povem, da jih lahko daste tudi v hladilnik, če imate težave z vonjavami in vlago v njem. Sicer prihajajo tudi vrečke, namenjene prav za to, ampak polnilo je itak isto, zato ni treba komplicirat. Samo vrečka je iz drugega materiala in malo drugačne oblike, to je vse.
Moja izkušnja: Sama delam kozji sir, pa sem imela probleme, ker nimamo dovolj hladne in suhe shrambe, da bi ga dala sušit, v hladilniku se mi pa ni hotel sušit. Moj hladilnik je namreč zelo vlažen, po stenah so kar kapljice, ne vem, če imate tudi ve take probleme. Kakorkoli že, eno vrečko sem dala v hladilnik na polico zraven sira (nepokritega) in drug dan je že začel postajat lepo rumen, hladilnik je pa suh in brez vonja. Prej nikoli nisem smela imeti sira kar tako v hladilniku, vedno sem zavijala v folije in dajala v škatle, pol je bil pa moker in kmalu plesniv... saj veste, kako gre. No, sedaj sir nima več vonja po hladilniku. Problem rešen in jaz happy
Lep dan vsem
lesnik