Nekaj mi jo je ostalo v hladilniku, pa bi bila dobrodošla kakšna ideja kako jo porabiti !?
mojka
Nekaj mi jo je ostalo v hladilniku, pa bi bila dobrodošla kakšna ideja kako jo porabiti !?
mojka
27. avg 2007 20:35
v pecivu, v bučkinih polpletah, v kakem narastku... nektarina
27. avg 2007 20:45
Kisla smetana in tunina pa začimbe - za preliv na testenine LP mina20
27. avg 2007 20:46
Kot hladna omaka zraven sirovih ali kakšnih drugih tortil.Dodaš ji malo rdeče paprike,kumine ,čilija,če imate radi okus čebule lahko tudi še njo. Joj lahko, pa spečeš biskvit in ga premažeš s kislo smetano. Sporočilo je spremenil(a) balonka dne 27. avg 2007 21:30:20
27. avg 2007 21:45
Hm, jaz si jo včasih namažem na kruh, pa marmelado čez. Meni je to dobro. Jelenckova
27. avg 2007 21:50
Kisla smetana v kombinaciji z jogurtom v tzatzikiju, mlada čebulca s kislo smetano kot priloga mesu na žaru, liptaver (skuta, smetana, čebulca, sol, poper, rdeča paprika) ali pa enostavno namazana na kruh in posoljena... Sicer se pa da uporabit v vsaki kremni juhci, omaki za čez testenine (npr. s sirom, gobami, praženo zelenjavo, pečenimi koščki mesa, v paprikašu...), meni paše tudi k polpetom in praženim jetrcam... Kisle smetane po moje nikoli ne preveč, ker paše skoraj povsod... vsaj za moj okus! Živi
27. avg 2007 22:11
Palačinke namaži z marmelado in kislo smetano. kalcicl
27. avg 2007 22:41
Pri nas obožujemo bučke. Narežeš jih na 1 cm debele rezine. Zložiš jih v namaščen pekač. Posoliš. Po vrhu pa jih premažeš z 1 kislo smetano, 1 sladno smetano in 1 pest naribanega parmezana, po želji še soliš in začiniš. Daš v pečico (180 stopinj) in pečeš dokler nasa na vrhu ne porumeni. Zraven pa pire krmpir s kislo smetano. Super zadeva. Lp
28. avg 2007 6:58
Enostavno jo daš na zeleno solato namesto olja. helgula
28. avg 2007 8:01
Živ, za zajtrk jo ješ na kruh namazano. Za kosilo narediš kremno zelenjavno juho, pire krompir s kislo smetano, omakco iz bučk in kisle smetane, pa zrezke v smetanovi omaki, popoldne pojeste ledene kocke (pecivo s ksilo smetano), za večerjo narediš namaz iz tune in kisle smetane. Če jo imaš kakšne tri kile, jo boš zlahka porabila:) LP, Pija Pingvin
28. avg 2007 8:32
Narediš omako iz balzamičnega kisa, gorčice in smetane. Funkcionira hladno in toplo. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Browniji s temnim pivom
Biskvit s slivami