Kaj mi svetujete?

beki  

član od: 21.11.2006

sporočila: 236

tema odprta - 27. avg 2007 13:42 | ogledi: 1.374 | odgovori: 8

Za hčerin rojstni dan pripravljamo zabavo. Za začetek sem mislila naresti razne namaze, potem pa golaž. Kaj mislite, da kruhke že prej namažem ali naj si vsak sam? Kateri namazi zažgejo in kaj naj še ponudim zraven ima kdo kakšne dobre ideje?

Hvala že v naprej in lp!

beki

beki  

27. avg 2007 14:06

Ne vam kaj bi za otroke oz. za odrasle osebe za predjed? beki

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

27. avg 2007 14:43

Za predjed lahko narediš kakšne slane muffine (pizza, sirove, olivne). Recepti so tukaj nekje, na kulinariki. Ali pa za otroke narediš obložene kruhke (francoske) in na njih naložiš poli salamo, sir, oboje pa izrežeš z modelčki za piškote. V kruhke zapičiš pisane zobotrebce na katere napikaš kisle kumarice in razno drugo zelenjavo ali pa iz rezine sira narediš jadrnico. Tako bodo enostavni kruhki zelo vabljivi za otroke. veselo praznovanje vam želim! kuharica Mici

beki  

27. avg 2007 16:24

Kaj pa npr. kakšne hrenovke v testu? beki

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

27. avg 2007 16:55

Lahko, take mini. Ali pa da hrenovke spečeš, narežeš podolgem, zraven daš sir (tudi podolgem narezan), zaviješ v listnato testo in daš pečit? Jelenckova

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

28. avg 2007 14:50

Jaz velikokrat naredim tunin namaz: na drobno nasekljam čebulo in kisle kumarice, dodam tuno iz konzerve in majonezo, začinim s soljo, poprom, baziliko in ostalimi dišavnicami (po trenutnem navdihu). Na koncu dodam še malo kisa od kumaric. Namaz je mojim zelo dober, edino čebula zna bit za nekatere problem, saj pusti zadah. Ampak se splača :) RadaJem

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. avg 2007 15:12

A bo to zunaj in bo kakšen roštilj zraven ali se bo vse dogajalo v stanovanju in koliko ljudi bo? Brez teh podatkov je težko kaj uporabnega reči. Če si zunaj in imaš rešetko, lahko na rešetki fino pogreješ in opečeš bruschetto na n načinov in še bolj enostavno se jo servira. Če si v stanovanju, je treba večkrat v pečico, ampak gre. Zelo nevtralna in enostavna stvar je nekaj, kar je bilo v sedemdesetih zelo moderno in sicer tatarski biftek. Lepo narežeš kruh, opečeš (ni pa nujno), odrasli si namažejo kruhek, pa še malo liptauerja pa kakšen namaz iz polenkove (imajo v vsakem dobrem sosedu) in je zadeva rešena, pa še kuhati ni treba. Namreč tvoja kombinacija golaža, hrenovk itd.... se mi zdi, da se grozno veliko na štedilniku dogaja in ne vem, kako boš to logistično zmogla. Vendelina jr.

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

28. avg 2007 17:29

Pa saj se lahko golaž skuha že prejšnji dan, pa tudi namaze se lahko pripravi vnaprej. Večina teh stvari je itak boljših naslednji dan, ko se okusi prepojijo. Z namazi boš pa imela najmanj dela, če pustiš, da si vsak sam postreže (in recimo daš na mizo ene 3 namaze plus še kakšne kumarice, gobice, svežo narezano zelenjavo, koščke sira itd itd.) RadaJem

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti