Kvalitetna posoda

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

27. avg 2007 14:49

Jaz imam skoraj vso posodo WMF inox z dvojnim dnom. Super se kuha, le to me moti, da so ročaji kovinski in se segrejejo (gredo pa zato lahko tudi v pečico). Ko bom "velika", bom pa imela litoželezno posodo Le Creuset (zaenkrat imam samo njihovo žar ponev). Tako kot so ti svetovale že druge: Pri posodi ne šparaj, ker jo imaš lahko za vedno. Kakšno pa boš kupila, je odvisno predvsem od tvojega načina kuhanja. strelka

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

27. avg 2007 14:56

Le Creuset (črna serija) je zame vse: litoželezna, težka ko hudič in odlična za kuhanje. Hrana se ne prijema. Pa še to: dajo ti doživljenjsko garancijo, da s posodo ne bo nič narobe, v nasprotnem primeru zastonj zamenjajo. Doživljenjsko pomeni ZA ČAS ŽIVLJENJA LASTNIKA posode. Cena je garanciji primerna. Seveda pa krompir, pašto in podobno skuham v navadnem brezimnem loncu. lp kuharica Mici

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

27. avg 2007 15:07

jade je napisal/a:
Pa je tudi res, da se ti čez kako leto dve uniči pa če še tako paziš. jade
Meni se še ni uničila, pa jo mam že 4 leta. Samo tista posoda, ki jo rabim vsak dan skoraj, ma 1 raus na vrhu. Jelenckova

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

27. avg 2007 15:15

AMC uporabljam že kakih 17 let in si brez te posode ne predstavljam normalnega funkcioniranja v našem gospodinjstvu. Imam tudi na kupe drugih posod ampak to ni to. Kuham tako kot se kuha v AMC-ju in prihranek energije je ogromen. To je moje mnenje. Kot vidiš, vsak prisega na svoje piskre ki so v večini prav gotovo preverjeni. Odločiti se boš morala pa sama. lp Vesna

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

27. avg 2007 15:17

V AMC posodi se seveda da kuhat tako kot v navadni posodi. Prav tako se da v vecini kvalitetne rostfrei posode z debelim dnom kuhat tako kot v AMCju. Preverjeno. Nasploh ni ene vrste posode, ki bi ustrezala cisto vsem nacinom kuhanja. Prav tako slejkoprej ugotovis, da praviloma od vseh silnih kolekcij uporabljas polovico piskrov, ostali pa lezijo v omaricah. Sama v dvoclanskem gospodinjstvu uporabljam v glavnem 3 lonce (1.5l - kuhanje caja in jajc, 3l - riz, krompir, zelenjava, 6l - juhe, minestre) in eno visoko in siroko ponev iz nerjavecega jekla (5l - zrezki, rizote, golaz, raguji, cvrtje, marmelada). Poleg tega imam eno teflonsko ponev za palacinke in en nerjavec loncek za gretje mleka in stepanje smetane. Kadar za stevilno sorodstvo kuham CCC (chili con carne) ali zolco, zvlecem z vrhnje police 12-litrsko spaghettiero. Za palacinke imam eno teflonsko ponev, za peko v pecici pa razen velikega pekaca se dve jenski posodi s pokrovom. Pri kupovanju posode sem se naucila paziti na naslednje: - mora biti lepo izdelana, brez "zivih" robov in grdih zvarov - stik med steno in dnom posode mora biti zaobljen, ne pravokoten - lazje ciscenje - pokrov se mora brezhibno prilegati - ce dvignem pokrovko med kuho, jo lahko navzgor obrnjeno varno zataknem med rocaj in rob piskra, pa se posoda ne prevrne niti polna niti prazna, niti pri tem manevru iz pokrova ne iztece kondenz po stedilniku (tako mi ni treba iskati mesta, kamor bom odlozila vroco pokrovko, medtem ko dodajam v jed tisto, kar se manjka). Ce posoda izpolnjuje vse te kriterije, mi je pa cisto vseeno, ali na njej pise AMC ali Zepter ali Cevher :)) lp, proxima

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

27. avg 2007 16:22

Imam posodo, podobno AMC, a ni tako zvenečega imena in tudi bistveno cenejša je bila. Ko primerjam s taščinim AMC kompletom, nisem čisto nič na slabšem, celo dalj časa imam svojo posodo in je vsaj enako, če ne bolje ohranjena, pri večji uporabi.

Je pa moja naslednja naložba, takoj, ko bom imela novo kuhinjo, posoda La Creuset. Ko to primeš v roko in potežkaš, že vidiš, kako se kuha v njej, sploh ko poslušaš ocene o tej posodi. Je sicer draga za naš žep, vsaj v MB trgovini, kjer  ponujajo nekaj osnovnih posod te znamke, ampak je gotovo vredna svojega denarja.

Tačas pa ob omenjeni inox posodi z odebeljenim dnom (je narejena tudi za indukcijski štedilnik)  kar precej uporabljam tefalove ponve za pečenje in ves tisti komplet, ki ga je imel Mercator pred nekaj časa v akciji, in sem zelo zadovoljna. Posoda je brez prask, teflonska obloga ni nič uničena, tako da mi ni žal, da sem nabavila tisti komplet.

Mamamia 

mamamia

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

27. avg 2007 16:46

Sem kar pri sebi in pri moči ampak ta posoda La Creuset je čist preveč težka - danes mogoče še ne, čez pet ali deset let, pa sigurno - no tako je moje mnenje. In ravno sedaj poteka na nekem forumu debata o tem, kako si človek ne kupuje pohištva za celo življenje in zato ni nujno, da je le to vrhunske kvalitete.

Še toliko bolj verjetno to velja za lonce in kozice...

Je pa res, da je pomembno, da posoda fajn sede na štedilnik, da se hrana v njej ne prijemlje in da je enostavna za vzdrževanje....

Lep dan vsem skupaj

rrr

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

27. avg 2007 16:56

@ ribaracarak: ampak bicepse in tricepse bi imele vse po vrsti tukaj izklesane kot Madonna, ce bi plesale okrog stedilnika z lecreusetkami, kajne? ...:))))

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

27. avg 2007 18:15

hm.. kako torej z amc? najbrž se ne splača kupiti celega kompleta (ker za jajca in čaj, tunino omako, špagete..... bo najbrž dovolj no "no name" konec) ?? Torej bi se splačalo edino za zrezke in rižoto?? bannanna

ksenjako  

član od: 10.10.2004

sporočila: 1086

27. avg 2007 18:34

mi pa imamo posodo SKK in smo SUPER zadovoljni. Je ne zamenjamo za nič. Ponve so super, lonca pa še nismo kupili. Je pa res da je draga ampak.... se splača. Ksenija :) http://picasaweb.google.com/xency.k

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti