26. avg 2007 20:07
Tudi jaz imam take bolčine. Lani septembra me je bolel zob, zdravnica mi ga je odprla in do marca letos zdravila. Potem je dala not polnilo in od takrat so težave stalno prisotne. Drugi dan sem šla k dežurnemu (sobota) mi je rekel, da bi zob moral izdreti, ampak ker nima slike ne ve kaj in kako je, zato mi je dal antibiotike. (klimicin -blažev žegen). V ponedeljek popoldne sem šla k svoji, je rekla da naj grem najprej slikat, mi je dala druge antibioike - amoksiklav - je bilo malo bolje. V torek sem šla slika in nazaj. Slika naj bi pokazala NIČ ČISTO NIČ VSE V NAJLEPŠEM REDU. Mene pa bolelo, ampak niti ne sam zob, pač pa nebo - bolečina je bila pekoča. Zob ji je hotela zdreti, pa je inekcija takoj popustila, boleči krči pa so šli od zoba v vrat in roko. Potem ni vedela kaj naj in mi je rekla naj pojem do konca antibiotike pa bomo videli. Po koncu jemanja tablet je bilo dobro. Občasno se je začela pojavljati bolečina. Pa sem jo čisto prezrla - ni bila huda. Pa se je zopet začelo konec julija. Pekoča bolečina, potem na zob pa na vse dlesen pa vse zobe pa ušesa pa grlo, skratka sploh nisem več vedela kaj boli. Tablet - nalgesin je prijel včasih tudi za 4 dni. Ko je bilo le prehudo (tid vročina tam okoli 37,5) sem šla k zdravnici. Sem rekla da naj mi celo stran slika, ker sploh ne vem kaj me boli. Aja pa nič čisto nič mrzelga, takrat je bilo šele joj. Tako da sem celo poletje brez sladoleda (ga niti ne pogrešam), pijačo na sobni temperaturi, sadje nikakor hladno...če sem se pregrešila v 10 minutah tablet tako je bolelo, ampak kaj ne vem.
NO in to štorijo: Slikat ne morem, ker imajo dopust, sem rekla, da grem drugam, je rekla, tud če greste mene sedaj tudi en mesec ni. In kaj naj naredim? NIč, dala mi je še ene antibiotika pa adijo.
Sveda ko jih je bilo konec spet joj, Pa ko bi vsaj vedela kaj boli, imela pa sem občutek, da imam oteklo dlesen, čeprav ni bilo videti. V hudih bolečinah je pomagal naglesin (tisti brez S). Tudi po dva tri dni je bilo v redu. Potem pa spet in me je zjezilo (hudo je bilo, ko sem jedla lešnike, čeprav sem jih jedla na drugi strani. In potem nekega dne s prstom pritiskam na dlesen in mi je začela teči kri. Skuham žajbljov čaj, vzamem zobno krtačko in drgnem zobe. Vse je bilo krvavo, Spriala sem pa z žajblom To sem delala 1 x do 2 x na dan tri dni. Ne boste verjeli amapk že cel teden je bolje. Sicer si tudi pomisliti ne upam, da bi bilo res dobro in bo zob ostal ampak trenutno je res v redu. Tudi jem lahko, seveda nič trgega in mrzlega.
Poskusi, mogoče bo bolje, vem pa kako je ko boli, pa sloh ne veš več kaj in kje.
LP
smrkolina