Prosim za recept za ribezovo torto oziroma pito, ki izgleda takole: spodaj je testo, nato ribez in na vrhu beljak. Ali pa recept ribezove torte, kakršno dela Viki?
Vnaprej hvala.
LPP
Prosim za recept za ribezovo torto oziroma pito, ki izgleda takole: spodaj je testo, nato ribez in na vrhu beljak. Ali pa recept ribezove torte, kakršno dela Viki?
Vnaprej hvala.
LPP
neznan uporabnik
13. jun 2002 10:58
Če nihče ne pozna recepta za sladico (kateri me še vedno zanima), kaj pa recept za pripravo ribezovega soka ali ribezovega vina? LPP
13. jun 2002 19:20
Evo, prav danes sem spekla ribezovo pito po receptu iz knjige Sladice s sadjem. Gre pa takole: Za krhko testo vzemi 400 g moke + 200 g margarine + 200 g sladkorja v prahu + 2 jajci. Jaz ga naredim tako, da zmanem skupaj moko, margarino in sladkor, na koncu dodam jajca - tako se testo ne segreje preveč in ne rata gumijasto. Testo dam tudi počivat za kake pol ure v hladilnik. Za oblogo stepi sneg iz štirih beljakov + 150 g sladkorja. V trd sneg previdno vmešaj 200 g grobo mletih lešnikov in 500 g očiščenega ribeza. Testo razvaljaj, daj v namaščen in z moko posut pleh /ta velik iz štedilnika/ in peci pri cca 200 stopinjah približno 20 minut. Nato na napol spečeno testo namaži oblogo in peci še približno 20 minut pri nezmanjšani temperaturi. Po istem receptu se obnesejo tudi borovnice. Dober tek, IrenaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pekoča paradižnikova juha
Lečina juha in krekerji iz polente