Rada bi kupla litoželezno posodo in to "ta pravo", ne tisto, ki ima teflonski ali podoben premaz. Ali katera ve, kje jih je možno kupiti. Ali ima katera izkušnje s tako posodo?
Litoželezna posoda
24. avg 2007 8:02
Pred davnim, davnim časom sem v Merkurju kupila litoželezen lonec s pokrovom in ponev. Je kar v redu za kuhat, pazit moraš, da ga tako energično ne pomivaš, da ti začne rjavet. Jaz največkrat to posodo uporabljam v krušni peči, kuham in pečem noter vse. je ok, njena edina napaka je, da je zelooooo težka. ne pomivaj jo v pomivalnem stroju, bo zarjavela.
LP
cervus
24. avg 2007 9:54
Pa še za zdravje je koristna, pravijo. V knjigi Ljudje pravijo o zdravju navaja dr. Likar, da včasih nosečnicam in otrokom ni bilo treba dodajati železa, ker so ga dovolj dobili iz hrane, kuhane v železnih loncih.
Cila
24. avg 2007 10:56
Pa še zelo poceni je ežoj
24. avg 2007 11:22
Ali se hrana v njej kaj prime, npr. riž? Sedaj kar naprej uporabljam eno težko posodo, ki naj bi bila litoželezna, ima pa premaz proti prijemanju. Ker smo premaz nekolikompoškodovali, jo želim zamenjati s ta pravo litoželezno.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom
Hempy polenta