19. feb 2011 9:28
Tudi jaz še nisem slišala za dodajanje klinčkov goveji juhi. Je pa moja mama klinčke zapičila v šalotko in tako dušila riž. To njeno prakso sem tudi jaz obdržala, občasno.
19. feb 2011 9:28
Tudi jaz še nisem slišala za dodajanje klinčkov goveji juhi. Je pa moja mama klinčke zapičila v šalotko in tako dušila riž. To njeno prakso sem tudi jaz obdržala, občasno.
19. feb 2011 9:38
, Vanja_v_ZDA, da nisi ti kdaj pri nas juhe jedla?! Je oče vedno vrgel v vodo vejico (majhno) rožmarina!
Od "njegove" juhe sem ohranila: timijan, šetraj, majaron, origano, žafranika, koper, vse to v majhnih količinah na veliko vode in mesa. Seveda vržem notri tudi ostalo klasiko, kot je peteršilj, zelena, cela zrna popra, čebula, vsaj 4 korenje, rumene in rdeče, pa korenino peteršilja, pasternak, gomolj zelene in kolerabe ter por, vse to pozabim na majhnem ognju za 3-4 ure. Vam reče, tanartabol "taprava" juha, meni
lp
mzm
neznan uporabnik
19. feb 2011 10:38
Kaj pa malček lovorjevega lista? In muškatnega cveta ali oreška?
Vedno imam plan B:
- v skrivnem predalu čaka prva pomoč: kocke in vegeta. Sam noben ne sme vedet
japaja
19. feb 2011 14:25
japaja, kje zaboga še dobiš muškatov cvet? Kar se tiče goveje juhe, moja ni dobra, ker ne diši tako kot od stare mame. Takrat je bil muškatov cvet še na voljo, zdaj ga pa ni ni. Tudi jaz imam tak plan B, pa ga nič ne skrivam Barbraneznan uporabnik
19. feb 2011 14:42
Evo Barbra, tudi jaz sem ga dolgo iskala, muškatni cvet.
Končno našla v Kosezah oz. na tržnici ob Vodnikovi cesti. Trgovinca je v pokritem delu, nasproti trafike; prepisujem podatke:
Evergreen
muškatni cvet
poreklo: Grenada
So pa malo večji koščk kot sem ga bila navajena in tudi ne tako zelo posušeni kot včasih
Pakunga je solidno velika (še celo preveč, ne vem točno, koliko je v vrečki, ker sem pretresla v dekorativno embalažo.
Cena je pa zelo solidna, to se spomnim.
japajaneznan uporabnik
19. feb 2011 14:54
In evo, Nola, moja goveja juhca je fertik.
Od sedaj naprej je ne kuham več brez nageljnovih žbic! Otmen okus še pa še! Super!
japaja
19. feb 2011 17:13
japaja je napisal/a: |
Evergreen muškatni cvet poreklo: Grenada
So pa malo večji koščk kot sem ga bila navajena in tudi ne tako zelo posušeni kot včasih
|
Japaja, tok si me zmedla s tem cvetom, da je kaj! Tale cvet ni dejansko cvet ampak mrena okrog oreščka. Angleško se mu reče "mace".
http://sl.wikipedia.org/wiki/Mu%C5%A1katni_ore%C5%A1%
Vanja
19. feb 2011 19:06
japaja a pol je bla v redu s klincki kaj? me veseli carsolinaneznan uporabnik
19. feb 2011 19:59
Vanja, res je ovojnica okrog oreščka, ja. Zakaj se mu reče cvet, ne vem, mogoče zato, ker je tako nafrfuljen
Carsolina, dala sem 3 klinčke v juho in res je dobro. Nisem jih pa zapičila v čebulo (niti jih nisem zavezala v pleničko, hihi.... (glej temo Se gremo igrat)
japaja
19. feb 2011 20:05
japaja, na kakšno količino si dala 3 klinčke? Jaz sem dala 2 na dobrih 5l juhe, ( več si nisem upala ), pa se sploh ne čuti okusa po klinčkih. rosieKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja juha s tortelini
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem