23. avg 2007 19:48
No, naj še jaz dodam kakšno besedo ali dve.
1. Prepričanih prepričevati se ne splača. Tisti, ki mislite, da je goveja juha strupena, pač mislite tako (no, morda ste prepričani). Če niste pripravljeni sprejeti drugačnega mnnenja, ne pričakujte, da bodo drugi sprejeli vaše (še posebej, če nimate argumentov, ki so verodostojni).
2. Vendar zaradi tistih, ki so pripravljeni prisluhniti tudi drugim, dodajam še moje mnenje. Goveja juha je v bistvu ekstrakt, sestavljen iz sestavin, ki jih s kuhanjem izlužimo iz mesa, (morda še dodanih kosti), zelenjave, začimb in seveda soli. Najprej se seveda izlužijo tekoče in lahko topne snovi (beljakovine, ki zakrknejo - koagulirajo -, naredijo juho na začetku motno, potem se sprimejo med sabo in jih zato praktično ne vidimo več, običajno se primejo stene lonca, juha pa ni več motna). Veverica, po mojem mnenju torej nimaš prav. Si pa sama izrazila zadosti dvoma v lastno trditev.
3. Ostajam torej ljubiteljica goveje juhe (no, imam še raje, če je zraven še kos kakšne stare kokoši, pa magari še košček svinjine), primerno z množico zelenjave in začimb začinjene.
4. Najbrž je pa jasno, da pa le ni vseeno, od kod izvira meso (ampak čisto enako velja za zelenjavo, da smo si na jasnem). Včasih bi veljalo malo razmisliti tudi o tem.
5. Ne morem pomagati (sploh pa nočem), če uporabljam lastno glavo (in znanje, ki ga imam) in ne nasedam raznoraznim člankom po raznoraznih revijah (aja in spletnih straneh), ki so običajno nepodpisani in posneti po originalih od kdo ve kje.
6. PS. Veverica, hvala za pohvalo, se res trudim biti objektivna, sem vesela, da si opazila.
7. PS2: To, kar sem zapisala, je moje prepričanje, vam dopuščam vašega, četudi je morda zelo drugačno.
rimljanka