danes sem dobila celo vrečko rabarbare in ne vem kaj z njo.Ali ima kdokakšnoidejoali recept za kaj vse se da porabit?
LP sterkuš
danes sem dobila celo vrečko rabarbare in ne vem kaj z njo.Ali ima kdokakšnoidejoali recept za kaj vse se da porabit?
LP sterkuš
22. avg 2007 19:40
Moja mama dela iz rabarbare kompot in pa zelo fini štrudl. Matjaž
22. avg 2007 20:26
je nekaj receptov na forumu za štrudelj iz rabarbare in za kompot. nektarina
22. avg 2007 21:31
Meni je ful osvežilni biskvit: 5 jajc (sneg), 5 žlic moke, 5 žlic cukra, gor nadevaš na kocke narezano in pocukrano rabarbaričico in pečeš enih 20 minut na 200 stopinjčkah. Postrezi ohlajeno v hladilniku, ko bo kaki vroči dan. tumpika
22. avg 2007 21:49
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6075
Na koščke narezano zamrzni olupljeno, seveda), zima bo dolga, v kompote gre super, z jabolki, suhimi slivami, sama,..............
rimljanka
22. avg 2007 21:51
Sterkuš, ali si dobila svežo ali zamrznjeno rabarbaro? Če je zamrznjena, ni problema, če pa je sveža, pa velja, da je rabarbara dobra do konca junija, potem pa se vsebnost oksalne kisline tako poveča, da je lahko škodljiva za zdravje. teta torta
23. avg 2007 0:50
Jaz jo uporabljam tudi še zdaj, je pa res zaradi oksalata treba zraven zaužiti dosti tekočine in po možnosti čimveč kalcija (=mlečni izdelki). Jaz dostikrat dam v kompot ali puding kar tableto šumečega kalcija... Seveda pa jo tudi narežem, prekuham in zamrznem za zimo. Nasja
23. avg 2007 2:07
Narediš jabolčni zavitek in daš notri rabarbaro. meni je tak najboljši, brez rabarbare ga sploh ne jem več petkica
23. avg 2007 9:02
Lani sem delala iz rabarbare marmelado in je zelo dobra. Lahko dodaš še kakšno drugo sadje, drugače pa po istem postopku kot ostale marmelade. Uly
23. avg 2007 11:57
Opariš in nadaljuješ cmarjenje skupaj s stročjim fižolom in paradižnikom. Dodaš malo česna. Gre super na pire krompir in kakšno dolgočasno meso. Ali pa to pripraviš kot prilogo k lignjem. Vendelina jr.
23. avg 2007 12:51
Hm, pri nas jo uporabljamo do začetka julija, potem pa od spomladi ,ko stebla dosežejo debelino centimetra. Od julija naprej se v njej kopičijo določene snovi, ki povzročajo slabo počutje, napenjanje in žejo. Napišite še ostali kakšne izkušnje imate. nashaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rumove kocke
Panakota z belo čokolado in penino