20. avg 2007 14:20
tjass, moja je stara 9 let. imela je neprijetno izkušnjo v šoli. Vse od junija ima težave s spanjem- zvečer ne more zaspati, ponoči se zbuja in naju z možem išče. Včasih lučka pomaga, včasih ne. Včasih spita skupaj z mlajšo hčero, včasih to ne zadošča. Začelo se je s hudimi sanjami, pa je prišla spat k nama v spalnico. Ogromno smo se pogovarjali, čez dan je bilo vse kristalno jasno in ni bilo večjih težav, zvečer pa groza... Ko se je enkrat pričelo, ko je zvečer razmišljala o dogodkih, se ji je zadeva zazdela brezizhodna - češ, kja bo v jeseni v šoli... Naj omenim še to, da smo prav v tem obdobju imeli v družini tudi smrtni slučaj in tegobe so se nakopičile. Ponoči pa ima strah še večje oči. Čeprav se ogromno pogovarjamo, sami nismo uspeli prebroditi zadeve. Pokazala sem ji vso podporo, pravzaprav vsa družina, posvetovali smo se z vsemi vpletenimi, pa ji to ni pomagalo. Ko se je pričelo, je mi domači ne moremo več prepričati, da bo resnično vse okej. Pričeli sva obiskovati svetovalni center, kjer jo je psihologinja vključila v nek program, kjer se uči sama preroditi stisko, uči jo načinov sproščanja, ipd. Vidim, da ji hči zaupa.
Sedaj so bili dopusti in ta terapija nama kar manjka; šola se približuje in tako resnično upam, da se bodo zadeve kmalu rešile... Enako želim tudi tebi in tvoji hčeri!
tabina