Cbelca
Pozdravni nagovor
20. avg 2007 7:47
Ali ima kdo kakšno dobro idejo, kje bi dobila kakšen pozdravni nagovor, govor,...kakorkoli že. V vasi imamo slovesnost, pa sem določena, da na začetku praznovanja pozdravim vse obiskovalce (predvsem povabljene "pomembneže).... prosim za vaše ideje in pomoč hvala in lep dan
20. avg 2007 9:32
Tole boš morala bolje definirati, ker sta dve možnosti: 1. Ali si ti v vlogi povezovalca prireditve: to je tista oseba, ki začne prireditev, z "dame in gospodje, lepo pozdravljeni. Danes smo se zbrali na/ob........dogodek........., ki je za našo skupnost zelo pomemben. Na govornico vabim tega-in-tega...." in ki potem najavi še kulturni program in kar je sploh pomembno, tudi pove, kdaj je konec uradnega dela z besedami "s tem je končan uradni del našega praznovanja, zdaj pa vas vse vabim še na prijetno druženje ob hrani in pijači..."? 2. Ali pa si v funkciji glavne govornice - to je tista oseba, ki jo povezovalec povabi na govornico? Vendelina jr.
20. avg 2007 10:21
Moja naloga je, da pozdravim vse prisotne na praznovanju, in poudarim, da so z nami tudi razni povabljeni predsedniki in drugi pomembni gostje. Samo to :) Pa mi je vendar težko sestaviti teh nekaj stavkov. Se mi zdi, da je težje, če moraš povedati na kratko kot če si časovno bolj svoboden. Župan bo mel besedo na koncu "kulturnega dela" proslave, tako da mi ni potrebno nikomur predajati besede, za mojim pozdravom pa sledi igra. Upam, da sem napisala razumljivo Cbelca
20. avg 2007 10:49
Ergo gre stvar takole: Dame in gospodje, dobrodošli v IME KRAJA. Dovolite mi, da ob NAVEDEŠ NAZIV DOGODKA, še posebej pozdravim (pazi, tu je pomemben vrstni red, ker ne vem kaj boste imeli, evo ti vrstnega reda, tako kot je protokolno prav) - njegova ekscelenca...NAVESTI NAZIV VELEPOSLANIKA - g. predsednik države - g. predsednik vlade - ga./g. minstrica/minister - ga./g. državna sekretarka/državni sekretar - ga./.g županja/župan Najprej se pozdravijo predstavniki tujine, potem države, potem lokalne skupnosti. Če imaš na prireditvi še RKC verske dostojanstvenike, se ti vedno pozdravijo PO TEM, ko so pozdravljeni posvetni predstavniki (načelo ločitve cerkve od države). Tudi verski predstavniki se predstavljajo po hierarhiji in sicer: - metropolit - škof - pomožni škof Ta ista logika se uporablja tudi za ostale verske skupnosti. Tako se zadeva pozdravi. Kljub temu bi pa svetovala, da se v prireditvenem odboru dobro uskladite glede scenarija. Ker če ti pozdravljaš udeležence, nimaš pa naloge povezati v naslednjo točko, kdo pa bo potem to naredil? Z drugimi besedami, prireditev mora imeti sistem povzovanja, bodisi, da to počne povezovalec, bodisi, da vsak nastopajoči najavi naslednjo točko, če tega nimate na papirju rešeno, imate luknjo. Luknja v scenariju bo izvedbeno (kjer bo tudi trema delovala) naredila luknjo v izvedbi, pa malo živčnosti, pa kakšen mikrofon bo kdo podrl...in take stvari potem tiste, ki zadevo pripravljajo (pa to ni njihov forte) zelo potrejo, to pa ni nujno, če se prej dobro pripravite. Vendelina jr.
20. avg 2007 12:14
najlepša hvala za izčrpno navodilo. Vsekakor se bomo o tem, kar ste napisala, pogovorili še na sestanku, da ne bomo naredili kakšnega nepotrebnega "kiksa". lep dan CbelcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Dušeno rdeče zelje