tema odprta - 6. jun 2002 20:39 | ogledi: 1.480 | odgovori: 1
Pri nas vedno ostajajo velike količine mleka pa me zanimajo kakšni lahki recepti z mlekom
Romana Koprivec
Pri nas vedno ostajajo velike količine mleka pa me zanimajo kakšni lahki recepti z mlekom
Romana Koprivec
neznan uporabnik
7. jun 2002 8:34
Tudi pri nas včasih ostaja mleko. Mi ponavadi nalijemo mleko (domače, npr. 3 litre) v plastično kanglico in pustimo, da se mleko skisa. V kolikor je to pozimi, se mleko nerado skisa, zato dodamo kakšen jogurt ali dva, da začne proces. Mleko je zeloooo dobro (včasih se skisa tako, da je gosto kot jogurt) in zelo okusno. Jaz ga najraje potem zmiksam, da nastanejo prav pene povrhu in to pijem. Poelti je zelo osvežilno. Skoraj ni možnosti, da bi se pokvarilo. Ko mleko skoraj spijemo ali dokončno popijemo, nalijemo v isto posodo spet mleko (posode ne pomivamo, le občasno). Sicer pa večkrat za večerjo naredimo zmečkan krompir z ocvirki (skuhaš krompir - olupljen, ga osoliš, dobro zmečkaš kot za pire, zabeliš z ocvirki in vročo mastjo in dobro premešaš9 in potem daš ta krompir na krožnik in priliješ mrzlo kislo mleko. Ješ kot žgance s kislim mlekom. Božansko. Res to ni lahek recept. Moja mama je včasih v pečici v pekaču pekla krompir, ki ga je zalila z mlekom. Bilo je dobro, ne vem pa, kako je to točno delala. larisaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bowla s kozicami
Zdrobovi ocvrtki s pomakami