21. okt 2011 23:52
Da ne odpiram nove teme:
Cirka 2 meseca je zdaj, odkar sem dal iz hiše vreči ven prastara lesena okna, pri katerih se je eno krilo odpiralo noter, drugo pa ven. Noter so vgradili PVC okna, nemški Rehau, s troslojnim steklom in komarniki na zunanji strani. Okna so vredna vsakega centa, še posebej, ker sta jih vgradila dva eksperta, ki sta potem še zadelala odprtine s knaufom - ker ne smem delat reklame, kontakt lahko posredujem na ZS, če koga zanima. Fanta res obvladata svoje delo in nimam ene same pripombe, na hiši pa se na toplotni bilanci in zvočni izolaciji pozna ogromno. Jih imam (pripomb) pa zato čez dobavitelja ogromno ...:
Ponudbe sem začel zbirat marca letos na sejmu na Gospodarcu v Lj. Od 10 povpraševanj sta za končni izbor ostala dva, po končnih pogajanjih sem izbral Alukomen - prva napaka. Po oddanem naročilu sem plačal 100% avans - druga napaka. In potem se je začelo: namesto obljubljenih 5-6 tednov za dobavo so rabili skoraj 3 mesece, končno pa so se premaknili šele pod grožnjo tožbe in obiska Tržne inšpekcije ter Urada za varstvo potrošnikov neposredno direktorju firme, ker se njegov podrejei sploh ni oglašal, prodajnik pa ni imel potrebnih pooblastil. Poleg tega so dostavili eno okno s počeno šipo, kar je potem še naknadno trajalo dobra dva tedna, da so končno uredili.
Firma je že takrat imela precejšnje finančne težave, ne vem zakaj je nisem preveril, preden sem podpisal pogodbo, danes ob 18h pa sem na Infonetu slišal, da so delavci Alukomna začeli s stavko, ker še vedno niso prejeli julijskih plač. Zdi se mi, da je to še ena žrtev požrešnih neoliberalnih turbokapitalistov ... Meni so požrli ogromno živcev in časa (pa en teden dopusta tudi), v zameno pa nisem dobil nobene ugodnosti, popusta ali česarkoli drugega. Kakorkoli, vsem, ki še boste šli v menjavo, to firmo močno odsvetujem, blagovna znamka pa je vredna svojega denarja, jo pa tudi pokriva precej slovenskih dobaviteljev.
Oziroma sem: kontakt odličnega monterja, ki ima tudi druge vire, ki so bolj zanesljivi, in ker obnova še ni končana, bova še sodelovala. Upam, da ga prej ne pobere kak stečaj, saj s(m)o dobri in pošteni vedno prvi na spisku za odstrel ...
Drejček