Prosim če mi lahko kdo pomaga, kako uničiti sršenje gnezdo. Nahaja se na robu strehe v neki odprtinici. Strešnega okna ne smem odpreti, ker so zelo nasilni.POMAGAJTE !!!
BISERKA55
Prosim če mi lahko kdo pomaga, kako uničiti sršenje gnezdo. Nahaja se na robu strehe v neki odprtinici. Strešnega okna ne smem odpreti, ker so zelo nasilni.POMAGAJTE !!!
BISERKA55
9. avg 2007 18:53
Hm za take primerke se lahko pokliče tudi gasilce. Počakaj, morda kdo da še kak drug namig, ampak sami bolje da pustite vso zadevo, da ne bo komu kaj hudega...
9. avg 2007 19:11
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=4224 Malo preberi, mogoče najdeš kak dober nasvet. Drugače pa s sršeni zelo previdno. Ko jih pridejo odstranit se oblečejo v posebne pajace, ker znajo biti sršeni zelo nevarni. Ne lotevaj pa se tega sama. Veliko sreče pri odpravljanju ti želim. LP! fakin712
9. avg 2007 21:23
Prebližuješ se jim ponoči ali v hladnem vremenu. Pošpricaš s pipsom ali zažgeš z gorilnikom, če je gnezdo preveliko pokliči gasilce, kot so že predhodnice napisale. Jah, mi smo tudi imeli gnezdo sršenov. lp Anamarija
9. avg 2007 21:25
V trgovini imajo poseben sprej za ose in sršene. Ima poseben gornji nastavek, ki je večji od ostalih sprejev, rumene barve. Rdeč napis: VAPE, Vespe. Z oddaljenosti 5 metrov lahko uničiš gnezdo. V ta namen je oblikovan razprišilec z dvema šobama. V resnici res nese tako daleč, sem preverila.
To lahko storiš tako, da izbereš čas, ko so otrpli zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko je hladno. Obleči se tako, da ne bo nevarnosti. Pokrivalo na glavo in neko tančico za čez obraz. Rokavice in obutev ter dolge hlače.
Pred kratkim sem uničevala gnezdo v kotu strešnega okna v kopalnici, res težko dostopno. Ose so samo popadale, pozabila sem spodaj podstaviti krpo. Smrdelo je ko kuga. In jih tam ni več.
Sprej imajo na polici z drugimi spreji proti mrčesu. Zadnjega sem kupila v Intersparu, prejšnjega pa v manjši Mercatorjevi prodajalni.
F r i n a
9. avg 2007 21:28
Lahko pa tudi s gasilsko jeklenko CO2 jih dobesedno zamrzneš.Vem da ni humano, ampak bolj zaleže kot katerikoli pips. Se pa strinja z majamarko,da so za to stvar dobri gasilci.
9. avg 2007 22:10
Ne se hecat. Če imaš še kakšno alergijo na te "male hudirje" pa kar roke stran! Pa na otroke pazi!
Pa raje gasilce pokliči! Imajo prav kolegice!
titta
9. avg 2007 22:32
Jaz te letalce pošpricam z lakom za lase, to je najlažja rešitev, lak takoj otrdi krila in letalec pade na tla. Ali pa v plastenko natoči malinovec malo ga razredčiš z vodo, plastenko obesiš v bližino gnezda, boš presenečena koliko se jih bo ujelo v malinovec. Če pa poznaš kakšnega čebelarja, pa njega pokličeš on ima zaščitno obleko, pa izkušnje s čebelami kadar rojijo, bo zlahka snel celo gnezdo. nasha
10. avg 2007 8:39
Jaz sem pa slišala za varjanto s kisom in vodo, ki ga obesiš v bližino gnezda, so takoj vsi noter. Jelenckova
10. avg 2007 10:08
titta je napisal/a: |
Ne se hecat. Če imaš še kakšno alergijo na te "male hudirje" pa kar roke stran! Pa na otroke pazi! Pa raje gasilce pokliči! Imajo prav kolegice! titta |
10. avg 2007 18:26
Hvala vam za vse nasvete,upam,da bom uspela v uničenju te golazni.Sporočim, kako sem uspela,da še komu pomagam. BISERKA55Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Zelenjavna zloženka