13. jul 2012 13:24
lovebeyba je napisal/a: |
Pozdravljeni Septembra grem v NY preko turistične agencije in sicer varianto za 5 dni. Seveda bi v tem kratkem času rada videla kar se da največ v NY. Zato me zanima, kaj si splača pogledat. Stanovali bomo na Manhattnu. Na volju imamo dosti muzejev in vsega, ampak, nad samo zgodovino nisem kaj veliko navdušena, rajši bi si ogledala, znamenitosti, zgradbe, se mogoče peljala nad NY s helikopterjem. V planu je, da se pogleda, kjer sta stala dvojčka, najvišji nebotičnik v NY, avtobusni ogled mesta, iti na otok kjer je kip svobode, si ogledati te znane ulice... Za vse predloge se zahvaljujem... Lp, Lucija
lovebeyba
|
Jaz sem tri obiske New Yorka zmogla brez ogleda prostora, kjer sta nekoč stala dvojčka, in tega prav nič ne pogrešam oziroma nimam občutka, da bi mi kaj manjkalo.
Empire State Building je pa zadeva, na katero se splača it gor in si z višine ogledat mesto, in to tudi z najvišjega prostora, tako imenovanega observatorija. Vrstio se zlahka izogneš, če karto kupiš preko interneta ali z NEW york citiy passom. Zdaj ne vem, kaj vam v programu ponuja agencija, kaj veliko verejtno ne, ker dva dni ti za pot odpadeta, torej ste v NYC tri dni?
En dopoldan si vzamei za ogled mesta s tistim avtobusom, je prav prijetno takole sedet in gledat naokoli, neko predstavo dobiš o mestu in razdaljah... prej si na internetu poglej raznorazne ponudbe in se potem odloči.
Kje na Manhattnu stanujete? Ker otok je dolg več kot deset km in se je treba malo organizirat, da si naenkrat ogleduješ tisto, kar je v istem predelu.
naravoslovni muzej je vsekakor vreden ogleda. Kakšne velike zgodovine, razen Ellis Islanda in Kipa svobode, v NYC nimaš, so pa mojstru v "prodajanju" raznih poslovnih zgradb, ki jih ponujajo kot znamenitosti. Seveda je tu še Grand Central Station, znamenita železniška postaja (stopnice iz filma Nedotakljivi!), kjer ima svojo steak restavracijo tudi Michael Jordan (res dobri steaki, ni kaj, pa še cena ni navita glede na zvezdniško ime lastnika).
Oglej si Greenwich Village, predel okoli Washington Squarea (študentski predel), pa Little Italy ne izpusti in China Towna ... vse to je na južnem delu Manhattna.
Če bodo vrste na ESB predolge, si New York z višine lahko ogledaš tudi z Rockfeller centra. Je malo nižje, ampak razgled je ravno tako enkraten in dobiš predstavo o mestu.
Poglej na zasebno pošto, em ti en link poslala.
mamamia
Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 13. 2012 13:28