8. avg 2007 22:26
Lisa - katere organizacije si imela v mislih? ---------------- airtadeja.moj-album.com ------------
8. avg 2007 22:26
Lisa - katere organizacije si imela v mislih? ---------------- airtadeja.moj-album.com ------------
8. avg 2007 22:59
kletka je napisal/a: |
joj, Asja, a ni škoda ... življenjska zavarovanja so namenjena zavarovanju in ne varčevanju. zavarovalnica ti nudi neko varnost - ne zastonj. pozanimaj se raje glede drugih načinov vlaganja svojega denarja. moja nasvet: kupi delnice! kletka |
9. avg 2007 8:24
Res ne bi delala reklame za kogarkoli, ampak poskusi začeti na www.donos.si, ali pa divida.si...pa še kakšnega boš našla na internetu. Lahko tudi greš v knjižnico in kaj prebereš - seveda z določeno mero kritičnosti. Morda za začetek vzemi v roke knjigo Denar je moj prijatelj. Ampak daj, pogovori se s kom, ki se ukvarja s svetovanjem! Lisa
9. avg 2007 8:48
Lisa je napisal/a: |
Asja oprosti, ampak zgrožena sem nad tvojim stavkom " tudi če dobim čez 20 let samo to kar sem vplačala in brez obresti, bo nekaj kar bom imela" ???!!! Kaj pa inflacija, spremembe razmer? Ali ne bi bilo normalno, da bi si čez 20 let želela imeti vsaj realno enak znesek? Lisa |
9. avg 2007 8:58
Asja, tudi jaz razmišljam tako. Res da donosi mogoče niso tako veliki, kot pri najbolj donosnih delnicah, vendar so pa dosti bolj zanesljivi in v (vsaj tistih primerih, ki jih imam jaz sklenjene) tudi kar precej donosni. Res da pri tem plačam tudi njihovo vodenje, ampak to dejstvo sem vzela v zakup, saj se tudi jaz nimam volje s tem ukvarjati, pa čeprav sem po izobrazbi ekonomistka. Poleg tega pa varčevanje v skladih in v delnicah s sabo potegne tudi precej velike stroške, ki jih je treba odšteti in če na koncu povzameš potem donosnost niti ni tako velika, razen ob predpostavki, da si naložil v zelo donosne delnice in jih potem še pravi čas prodal. LP katjushka
9. avg 2007 9:05
Asja, saj ravno zato ker težko daš kaj na stran, bi morala še toliko bolj razmislit kaj bo iz tvojega denarja nastalo. Bogati niso bogati samo zato "ker jim samo skup leti", ampak verjemi - zelo močno razmišljajo kam bodo vtaknili tudi tisti denar, brez katerga bi lahko mirno živeli. In so seveda presrečni, če najdejo čim več takih, ki so pripravljeni denar samo nekam vtaknit, potem pa "bo kar bo". Tudi tisti ki lahko varčuje res malo, lahko v dolgem obdobju - ti prraviš 20 let, privarčujejo kar znaten denar. Ker na dolgi rok krasno deluje obrestno obrestni račun. Že majhna razlika v donosnosti naložbe lahko v 20 leti pomeni nedoumljivo razliko in to brez čarovnij. Prav je, da si zavarovana (upam da bolj premišljeno in tako kot ti ustreza), ampak za varčevanje pa zavarovalnice niso preveč dober naslov. Pomisli samo kako bogatijo - firme in vodilni. Ti torej porabijo velik del dobičkov, ki bi jih morda v drugih razmerah vsaj malo pokasirala ti. Jasno da ne more vsak kar na finančne trge, brez poznavanja zadev (no, eni to počno, pa jim utegne biti žal), ampak informirati se pa le splača - vsaj pri dolgoročnih naložbah, ki nam lahko prinesejo finančno varnost na stara leta. Preberi kaj, pojdi na kakšen neobvezen razgovor... verjemi, tudi 50 EUR na dolgi rok ni tako malo. Lisa
9. avg 2007 9:15
denar je vaš, tako da ... počnite z njim, kar vas je volja. je pa škoda, da o vlaganju v delnice razmišljate kot o nekem bav-bavu, ki prinaša s sabo precej velike stroške, zahteva od človeka ne vem kako znanje, je tako zelo tvegano itd. nisem borzni špekulant, da bi delnice dnevno kupovala in prodajala, ampak je to zame oblika varčevanja, pri katerem drugi še najmanj zaslužijo. tega vam ne pišem zato, ker bi vam želela kaj prodati oziroma od tega zaslužiti, ampak je čisto dobronamerno ... kletka
9. avg 2007 9:57
Samo delnic vam ne priporočam. Boljši so vzajemni skladi. Ker delnice lahko danes dobro stojijo, jutri pa lahko precej pade vse skupaj. Pri VS je pa malo manj tvegano, ker je premoženje razdeljeno na več delov.
Jaz imam precej prihrankov v tem. Samo mi zadnje dneve kar pada vrednost... Upam na boljše čase.
Veliko informacij o tem sem dobila na strani Finančne točke.
Sonja
9. avg 2007 11:19
Dandanes vam tudi že nekatere banke ponujajo naložbena življenjska zavarovanja (oblika varčevanja), ki so vezana na vzajemne sklade. Vsak mesec polagaš minimalno 50EUR, oz. kolikor se zavežeš, imaš zajamčen donos, ki se pripisuje dnevno plus še potencialni dodatni letni donos. Kot je bilo že povedano, pred 10 letom se ne splača prekinit. Najboljše je, da se osebno oglasite in se pogovorite s ponudniki - finančniki. Jaz sem pred cca. 18 mes. sklenila eno tako zadevo, ki pa ni naložbena , pa kljub temu zelo dobro kaže. Jaz pravim: z denarjem vedno delaj tako, da ti konec meseca nekaj ostane. Vem, da je skregano z logiko, da najameš kredit in zraven skleneš še kakšno varčevanje po npr.50 EUR. Pa vendarle: to kar si si dal na stran - nisi zapravil. Kredit pa itak najemaš z nekim namenom se pravi, da višino kredita poznaš in če vzameš toliko nižji obrok, da se vse skupaj izide... In če si dobro vlagal (zraven pa še bil življensko zavarovan), potem ti gotovo ne bo žal. Sporočilo je spremenil(a) silva dne 09. avg 2007 11:27:57Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kremna cvetačna juha
Ocvrtki s sirom in salso verde