Življenjsko zavarovanje

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

tema odprta - 7. avg 2007 20:49 | ogledi: 2.151 | odgovori: 19

Brez zamire, ampak še ena nekulinarična tema.

Z možem imava vsk svojo zavar.nezgodno polico in še skupno življenjsko in to še na dve desetletji.Sedaj sem pa slišala ,da se to da zmanjšat(leta).Vem da je dobiček potem tudi manjši ,ampak ne vem kaj moram storit.Ker me ta zavarovanja že kar dušijo.

Torej, če kdo kaj ve o tem se že v naprej zahvaljujem.

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

7. avg 2007 21:18

Življenjska zavarovanja in prekinitve le-teh se razlikujejo od zavarovalnice do zavarovalnice. Za Zavrovalnico merkur vem, da je možno po treh letih od sklenitve zavarovanja prekinit plačevanje in dati znesek v kapitalizacijo, to pomeni da se vložena vsota še naprej obrestuje. Hkrati pa je možno skrajšati dobo plačevanja (tudi po treh letih), vendar pa je pri tem treba biti pozoren, da doba plačevanja ni krajša od 10 let, saj je potem treba plačati davek na zavarovalniške posle (6,5%). Vendar pa bi jaz poudarila, da imajo življenjska zavarovanja svoj namen, saj v bistvu s tem zavarujemo samega sebe in prav mi smo najbolj pomembni, bolj kot katerakoli druga stvar, ki jo imamo prav tako zavarovano. LP katjushka

galyka  

član od: 13.10.2004

sporočila: 992

8. avg 2007 8:50

Pokliči agenta, ki ti je polico prodal in naj ti on točno pove za tvoj primer. Če se ti bo zdelo da se "izmotava" pa pokliči neposredno na zavarovalnico, katere zavarovanje imaš. Moj je imel življenjsko pri Triglavu in 2 leti nazaj ostal brez službe. Takrat je dal vlogo za prekinitev, kjer je navedel vse razloge in mislim da so v roku treh mesecev prekinili in mu izplačali vložena sredstva. Sedaj ima življenjsko pri trenutni službi, ker je to interna politika, jaz ga pa ne mislim imet, dokler nimava otrok.

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

8. avg 2007 8:53

Ne vem kako je pri tebi ampak jaz vem, da nisem zmožna dajat vsak mesec na stran nekaj denarja "za hude čase". In življenjska zavarovanja so po moje idealna (no, skoraj) rešitev, da ne zapravim 100% moje mesečne plače. Tudi, če dobim čez 20 let samo to, kar sem vplačevala in brez obresti, bo nekaj, kar bom imela. Kaj te duši? Če ti ne znese mesečno dajat toliko za zavarovanja, potem verjamem, da ti je težko, če pa ti je le zoprno vsak mesec nakazovat en znesek tja, drugi spet drugam... potem si uredi trajnike. Jaz jih imam in sploh nimam občutka, da se moj denar nekje nabira. Lp, Asja

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

8. avg 2007 16:21

Ma duši me to ,ker jih imava kar tri in to odnese kar veliko na mesec.Pa sem mislila ,da bi vse te tri skrajšala in nato naredila eno in v tistem vse zajela. Mislim, da bom kmalu poklicala zavarovalnega agenta in stvar rešila. Hvala,AN

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

8. avg 2007 16:33

Jaz na tvojem mestu ne bi skrajšala dobe, ampak znižala znesek. Prej bi se še pozanimala točno kakšne police imaš. Nekatere so naložbene, potem so klasične, zajamajo lahko tudi zavarovanje za določene bolezni..... Vsaka ima torej svoj namen in zato je vsako smiselno imeti. Kar se števila polic tiče, se jaz na tvojem mestu ne bi obremenjevala, jaz jih imam kar 6. Res pa da so vse za nižje zneske. LP katjushka

Tadeja L  

član od: 7.1.2003

sporočila: 197

8. avg 2007 17:23

Midva ga pa še nimava, pa tudi razmišljava o tem. Kje se ga splača vzet, na kaj je treba pazit? Zakaj pa bi imela več polic, ne samo ene?

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

8. avg 2007 17:29

Asja oprosti, ampak zgrožena sem nad tvojim stavkom " tudi če dobim čez 20 let samo to kar sem vplačala in brez obresti, bo nekaj kar bom imela" ???!!! Kaj pa inflacija, spremembe razmer? Ali ne bi bilo normalno, da bi si čez 20 let želela imeti vsaj realno enak znesek? Poglejte, obstaja že cel kup svetovalnih organizacij za finančna vprašanja - zaenkrat delujejo zastonj. Kaj ko bi se se odpravile enkrat na eno tako svetovanje in si izbrale zavarovanje po vaši meri in vlaganje na način da ne bi izgubljale? Glede na opisano finančno pismenost vam to zelo toplo priporočam! Lisa

funuk11  

član od: 30.10.2006

sporočila: 197

8. avg 2007 19:10

Pozdravljeni! Če koga zanima finančno svetovanje ali karkoli o zavarovanju mi naj piše na ZS. Lep pozdrav! funuk11

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

8. avg 2007 20:42

Pri življenjskem zavarovanju lahko spreminjaš leta in znesek vplačil. Drug problem je, če želiš denar predčasno dvigniti. Prej kot pa v 10 letih se ti ne izplača, ker te čaka davek. Kasneje pač dobiš toliko, kot si vplačala (plus tisti prirast, ki je bil v teh letih).

Sonja

kletka  

član od: 1.5.2007

sporočila: 151

8. avg 2007 21:18

joj, Asja, a ni škoda ... življenjska zavarovanja so namenjena zavarovanju in ne varčevanju. zavarovalnica ti nudi neko varnost - ne zastonj. pozanimaj se raje glede drugih načinov vlaganja svojega denarja. moja nasvet: kupi delnice! kletka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti