11. sep 2016 13:22
Tudi mi smo se dolga leta ukvarjali z njimi, ker jih je imelo celo naselje. Pojavile so se mesec ali dva po vselitvi v čisto novo stanovanje, v soseski, ki se je gradila. Bile so povsod, od kuhinje do kopalnice. Celo gate niso bile varne pred njimi. Zelo rade so imele beljakovine in plastiko. Nekoč so se mi naselile v papirnate robčke...Zvečer sem položila torbico na omarico v predsobi in zjutraj odšla v službo. Sredi dneva so začele lesti po pisalni mizi, pa sem odprla torbico, da pogledam, kaj se dogaja. Vzamem ven nekaj reči, med temi tudi zavitek s papirnatimi robčki in opazim, da so notri naredile gnezdo. Ponoči so se od nekod preselile. To sem si zapomnila, ker sem robčke zvečer kupila na benzinski črpalki. Poskusili smo z vsem, kar je obstajalo v tistem času. Tudi deratizacijo smo imeli v bloku, pa ni kaj dosti pomagalo. Vse skupaj je trajalo skoro deset let. Nazadje smo se jih iznebili s škatlicami iz katerih so strup odnesle v gnezda. Te škatlice je uvažal Unichem iz Vel. Britanije. To je bilo pred dvajsetimi leti.
Lani so se pojavile pri moji hčerki v čisto drugem naselju. Poklicala je enega gospoda, ki se ukvarja z deratizacijami. Z nekim gelom, ki ga je nanesel v kapljicah na vrata, podboje, okenske okvirje, stikala in še mnogo kje....izgleda, da jih je pregnal, ker se ne pojavljajo več.
Se mi pa je druga hčerka potožila, da se pri njih v bloku tudi pojavljajo. To pa je blok, kjer smo mi pred dvajsetimi leti borili bitko z njimi. Sama jih še nima, so jo pa opozorili sosedi, da se spet pojavljajo.
Tako da izgleda to nikoli dokončan boj... Na žalost!
tisa55