31. jul 2008 13:06
Prejšnji teden sem bila na Kriških podih (iz Zadnjice). Res lepa in enostavna tura, ampak precej dolga, zato za tiste, ki nimajo kondicije, ni. Potem je sledil še obisk vseh štirih jezer. Naslednji dan sem šla še na Križ, Stenar in Dovški Gamsovec (ni za vrtoglave!!!). Kozorogov veliko, svizcev prav tako. Triglavskih rož ogromno, da o drugem cvetju sploh ne govorim. In več Čehov kot vseh ostalih skupaj... V soboto je bila precejšnja gneča, splača se it čez teden. Na Razor in Planjo pa naslednjič, ko bom spet na Kriških podih.
Na Poreznu sem bila letos dvakrat, pot iz Davče je bolj primerna za vse, ki niso pravi hribovci.
Na Črni prsti sem bila tudi na eni prav lepi krožni turi, a je zmanjkalo časa za potepanje po sosednjih vršacih, saj vreme ni bilo najlepše. Ni za tiste brez kondicije.
Šla sem tudi na Brdo (ali Brda), hrib zraven Debele peči, ki sameva, medtem ko je na Debeli peči gneča kot v kakšni trgovini na razprodajah. Lep izlet na oba hriba, primerno tudi za nekoliko starejše otroke.
Na sprehod sem šla tudi na Možica nad Sorico (zelo lep izlet za otroke, še posebej po mulatjeri + bunkerji!), do gor je kakšna ura počasne hoje.
Ponavadi delam krožne ture, se pravi po eni poti gor, po drugi dol. Jutri grem pa na Stol! Gledat rožce in uživat na svež zrak! Če bo pa še kislo mleko kje v bližini, bo pa to lepa nagrada za trud...