4. avg 2007 14:43
Ej, fakinova,
kot da ste nabavile jedarski reaktor. Tista pečica ima 800 W mikrovalov v petih stopnjah in 1100 W žar. Navodila gor, navodila dol, verjetno se vkluči vsako posebej ( torej le mikrovalovi ali le žar ) in tudi skupaj. Če delaš samo z mikrovalovi, ker imač pečico, velja vse kar že veš, edino so časi morda različni, zaradi morebitne razlike v moči. Če dela le žar tu itak ni kaj komentirat. Če kombiniraš, pol se drži logike: mikrovalovi bojo živilo skuhali znotraj, žar dodaš da dobiš skorjo in zapečeš površinsko. Časi, ki so navedeni v navodilu itak ne držijo, trba bo iz izkušenj ugotoviti kako delati.
Jaz imam pečico sharp r-898, navodila so mal bolj komplicirana kot za upravljanje airbusa. Pečica ima spodnji in zgornji žar, mikrovalove in vroč zrak in vse možne kombinacije. Začel sem tako, da sem delal kar po navodilu. Reezultat: krompir surov, enako meso.......Po večkratnih poskusih sem odnehal po navodilu in delam posvoje. Zdi se mi: mikrovalovi so uporabni edino za odmrzovanje in morda pogrevanje ( pravim morda, ker se mi zd, da se okus nekatere pogrete hrane spremeni ). Žare ne potrebujen, uporabljam le pečico na vroč zrak, ravno danes merim temperature v pečici, za določeno nastavitev.
Če misliš da težim, oprosti
ežoj