Kateri pekač?

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

tema odprta - 2. avg 2007 1:37 | ogledi: 2.600 | odgovori: 8

katere pekače uporabljate, oziroma so primerni za v konvekcijsko okroglo pečico. Vse se ravno ne more speči na rešetki oziroma mrežici.

Pa še kakšno iskušnjo prosim.

Matjaž

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

2. avg 2007 9:27

Umetniška fotografija........Opss..., kaže, da sem zgrešil temo. Kakorkoli že, sliki se reče " vsi moji pekači "  ( z jabolčno pito vred ):

Kakšna pa ti je to " okrogla konvekcijska pečica ". Jaz imam plinski  ( 4xplin+2xelektr.) štedilnik s pečico na plin, sedaj preizkušam pečico na vroč zrak, nisem je še vešč, jabolčna pita bi mogla bit mal bolj zapečena.

Zadnja pridobitev med pekači je tist štirioglat pod pito, iz hoferja, 2 kom se mi zdi cca 4€. 

ežoj

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

2. avg 2007 9:41

Ko sem jo kupila sem računala, da bom v njej kuhala- pekla filane paprike. V dobrem spominu so mi ostale mamine paprike, ki jih je pripravila v pekaču,  pred kakimi 5-imi desetletji. To je tisti aluminijast pekač, ki je imel podstavek na treh nogicah, posodo, v katero se je dala hrana in pokrov, ki je imel na vrhu okroglo steklo, da se je videlo notri. Paprika se je tako kuhala in pekla hkrati in bila je božansko dobra.

Ko sem to probala v konvekcijski pečici, seveda ni bilo nič.Papriko sem dala direktno v posodo- pametno kot le kaj, kot da ne bi znala razmišljat. Na vrhu se je žgalo vse kar je ven štrlelo , paprika pa ni bila kuhana. Seveda ker mora zrak krožiti okrog in okrog.

Torej v pečico moraš dati posodo, ki je malo manjša  ( v navodilih piše mislim 1 cm od oboda),za paprike bi bila že premajhna.Za kak pasulj bi pa že prišlo prav. No, zdaj kuham papriko kar v pečici.

Konvekcijsko pečico uporabljam za perutničke(perutničke so še same po sebi zelo mastne in se vsaj nekaj maščobe odcedi), krompir( se speče brez vsake maščobe,lepši izgled bo imel, če ga na koncu le malo pomažeš z naoljenim čopišem), sardelice brez maščobe( samo je treba pazit, da se predolgo ne pečejo, ker potem so pa izsušene),.....v bistvu jo bolj malo uporabljam, predvsem zato, ker je pospravljena v shrambi in se mi je ne da ven vlečt, kar velja za vse gospodinjske aparate.treba jih je imeti pri roki, če ne kar na pultu. 

Sem pekla tudi kruh in sem ga dala na rešetko s peki papirjem, pa spodaj ni dobilo barve, sem ga morala obrniti, Je pa zelo lepo vzhajal  in bil zelo dobrega okusa- boljši kot v pečici.

Aki

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

2. avg 2007 10:58

Za konvekcijsko pečico sem kupila teflonasto posodo ravno prve mere. Uporabljam samo to in pripadajoče stojalo z rešetko. Imam vse strojčke na dosegu moje roke, pa jih uporabljam bolj tako-tako. Ta pečica je zakon za krompirček in manjše pizze. Imam bolj izbrčne otroke tako , da mi pečica kar dobro služi.Sem v njej spekla pecivo pa je bilo super.Sovražim pa njeno čiščenje. Ežoj, tvoja slika pa zelo popestri pusto branje. Tvoji pekači so super. ham-njam Sporočilo je spremenil(a) ena mš dne 02. avg 2007 12:58:58 Sporočilo je spremenil(a) ena mš dne 02. avg 2007 13:00:37

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

2. avg 2007 16:20

o, ežoj, one rudbekije zadaj so mi pa znane......................pa oni Hoferjev pekač tudi, ga imam že iz ene prejšnjih rund.................... rimljanka

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

3. avg 2007 2:38

Hvala. Bom pogledal po trgovinah, kje imajo okrogle pekače. Matjaž

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. avg 2007 6:16

rimljanka,

tisto je nalašč slikano pri rudbekiji, da vidim če jo boš prepoznala. 

ežoj

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

3. avg 2007 7:30

... in zato, da mene , ker mi jo mož vedno pokosi kobra 1

Hobotka  

član od: 2.11.2004

sporočila: 274

3. avg 2007 9:01

Ker je bilo ravno nekaj govora o peki filane paprike, ali na forumu obstaja kakšen recept za to. Iščem pod polnjeno papriko, pa nisem nič našla, da bi se lahko pekla v pečici. Hobotka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti