29. jan 2022 20:00
Bučna juha, krompirjeva musaka z mesom, rdeče zelje v solati z jogurtom, narezano sadje za sladico, kava
29. jan 2022 20:00
Bučna juha, krompirjeva musaka z mesom, rdeče zelje v solati z jogurtom, narezano sadje za sladico, kava
29. jan 2022 22:59
Venturini je napisal/a: |
Bučna juha, krompirjeva musaka z mesom, rdeče zelje v solati z jogurtom, narezano sadje za sladico, kava LP, Saša
|
Meni in prijateljici, pa so letos v zelo kratkem času, zgnile vse , pa sem jih imela na hladnem. Verjetno je krivo to, da jih je v času, ko so se že začele debeliti, precej poškodovala močna sodra, drugega razloga ne vidim. Predlani pa sem jih imela celo do aprila. Kar je bilo celega ,da ni bilo gnito, pa sta dobila konjička. Samo enkrat sem skuhala juho, pa še to je dobil mož od nekoga, ki jih je imel preveč. Jo bom morala res kupiti v trgovini,ker po pravici povem, da smo si jo že res malo zaželeli, juho namreč.
30. jan 2022 10:02
Buč nikakor ne hranimo na hladnem, optimalna temperatura je okoli 15 stopinj, pa vlažno ne sme biti. Potem se ohranijo dolgo v pomlad, sploh maslenke in hokaido. Še posebej se obnese, če jih jeseni, ko se jim peclji posupijo, poberemo in zložimo na sončen, suh prostor, jih občasno obrnemo in tako poskrbimo, da se jim povrhnjica odebeli povsod.
Danes pri nas:
zrezki v omaki po trenutnem navdihu, verjetno s in še čim, ter mnogo česna
kamutovi široki rezanci
motovilec in endivija v solati, s česnom, jajcem, temnim balzamičnim kisom in bučnim oljem
30. jan 2022 13:07
Hvala, Rimljanka.
Danes: kostna juha
z domačimi rezanci
pečen
pečeni koščki lososa
mešana solata, motovilec s fižolom
klementine, kupljena linška očesa z ribezovo marmelado
30. jan 2022 13:16
Zelenjavna juha, srna v vinski omaki, jajčni vlivanci z grahom( v maso sem dodala prepasiran grah), solata, ježki
30. jan 2022 13:51
Nedelja:
Goveja juhica; restan krompir, kuhani štruklji, sv. in goveja pečenka, gratinirana zelenjava, gobova omaka; zelena solata; skutno-borovničev zavitek
Pozdravček!
30. jan 2022 16:22
Že včeraj popoldne sem skuhala govejo juho in bolognese omako, da smo danes izkoristili sonček za pohod v hrib.
Za kosilo goveja juha z rezanci, bolognese omaka s špageti, zame z zeliščnimi njoki, stročji fižol v solati, motovilec in zelje s fižolom
30. jan 2022 20:36
Včeraj: govejà juha s prosenimi kroglicami, kislo zelje s pečenico, kuhan krompir; rižota z bučkami, motovilec
Danes: goveja juha z rezanci, puranovi zrezki v čebulni omaki, kuhan pečen krompir, brokoli, motovilec, kitajsko zelje s fižolom
31. jan 2022 11:48
Danes: makaronflajš
mešanica solat, motovilec s fižolom
klementine
31. jan 2022 13:36
Ponedeljek:
Zelenjavna enolončnica; meso od včeraj
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Čarobna zelena torta
Poširane hruške