Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

SMARTY1  

član od: 26.2.2014

sporočila: 2750

26. feb 2017 12:09

Danes pri Smarty  

Juhica ...

....pečene piščančje prsi v pečici z mlinci...

.... in, na željo otrok , snickers mafini...

SMARTY1

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8885

26. feb 2017 13:21

Nedelja:                           

Bila tudi kostna juhica.

Pozdravček!

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

26. feb 2017 16:08

Danes je bil en del kosila po receptu iz knjige Marije Fras, ki je zbrala stare prleške in prekmurske recepte. Smo naredili za en del družine kotlete v omaki iz šunke in čebule. Za prste polizat. Drugi del družine je jedel pečene perutničke in piščančji file na zelenjavi, z olivami in kaprami ter mediteranskimi začimbami, Za prilogo so bili ostanki iz zamrzovalnika: nekaj sirovih štrukljev, nekaj krompirjev svajlkov, za dodatek sem razvaljala ostanek testa za pico, ga razrezala na kvadratke, skuhala in prepriažila na čebuli z dodatkom mlete rdeče paprike (haha, polovica grenadirmarša). Repincl za solato, pa kumare s praženim sezamom in črna redkev s fižolom.

Pa juha seveda - ostanek od včeraj, plus dodatek iz zamrzovalnika, zakuha pa ribana kaša in jetrni knedli. 

Tašča je spekla krhke flancate. 

No, pa kozarček vina zraven, seveda. 

mamamia

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4550

26. feb 2017 17:00

Včeraj je bila goveja juha, pa radič z mesom iz juhe, en še kahlo čaja, druga skledo krofov, danes reciklaža mesa iz juhe (čebula, česen, kapre, paradižnikova kaša...), ajdovi štruklji, zelenjava

in tudi pri nas na posebno željo naših zvezdic eni zvezdnati kolački

lp

mzm

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

26. feb 2017 17:10

danes ni bila lazanja (bo v sredo), ampak dagnje na buzaro, kruh in kozarček belega vina

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

26. feb 2017 17:49

Smarty1, Dragička, mamamia, mišzmoke.......gledam vaša čudovita kosila, čudovito........

Jaz sem tako žalostna........iščem..............

Danes zjutraj sva šla z mojim na en dolg sprehod; Jaz sem jedla pečeno postrv, moj pa klasiko: pečenko, tenstan krompir, solato........še na sladičko, ki jo tako zelo rad ima, je pozabil.....sem ga spomnila.........pol na poti domov, sem pa spet mal zajokala.........sej bo.........

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

26. feb 2017 19:51

Danes: pečen mesni sir , rižota z grahom in korenjem, solata

breskva

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

26. feb 2017 20:21

Polnjeni tortelini, sirova omaka z grahom, francoska solata in pohani piščančji fileji poleg še od včeraj, krofi in kava

NutellomAnka

NENA58  

član od: 28.6.2009

sporočila: 438

26. feb 2017 21:43

Pečen narastek iz ajdove kaše, puranje meso, brokoli, jušna zelenjava, olive, sir s smetano in jajci, motovilec, hitra pita z rdečim ribezom in borovnicami, jabolčni kompot

NENA58

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15413

26. feb 2017 22:16

Draga Babka, čas celi bolečino in s tvojo mamo si bila dolgo...zelo dolgo ...vse si ji dala, tvoje srce...trajalo še dolgo, ampak moja draga,  tam na tvoji planini te kmalu čaka pomlad, da si spočiješ utrujeno srce in zadihaš ..

Mi smo se danes potepali po Portorožu, gledali pustni sprevod, potem sta me pa lačna fanta pregovorila, da gremo v eno restavracijo tam ob plaži, ki jo je ena tukaj na netu celo priporočila....In tako sem danes prvič v življenju dobila na krožniku smrdljiv kos ribe ... Sem jo vrnila, jesti nisem mogla nič. Moja dva sta jedla dunajca pa testenine pa je bilo kar ok.

Sem pa zato doma pojedla krožnik juhe, za večerjo pa sem naredila tunin namaz pa popečene kruhke in je bila jed dneva! 

Saj bi štartali v tisto restavracijo v Ankaran, pa je bila mesec dni nazaj zaprta! 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti