Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

30. dec 2016 19:54

Danes: ješprenova rižota, solata

breskva

Nadinka  

član od: 19.6.2014

sporočila: 70

30. dec 2016 20:56

Danes smo jedli a la carte: mož steak, hčerka piščančjo rulado, sin ribje palčke, jaz in ostali pa orado in blitvo s krompirjem oz. krompir z malo blitve. Za sladico panakota z gozdnimi sadeži in lešnikovim crumblom. Jutri pa se bom spet vrtela v kuhinji in to precej 

Nadinka

čebulka  

član od: 31.1.2009

sporočila: 879

30. dec 2016 21:20

Ojla,bom kar tule vprašala,sem iskala kaj na to temo,pa nisem nič našla,če pa je tema že odprta,prosim za pomoč,ker jaz ne najdem.

Kaj boste kuhale juri za kosilo oz. večerjo?

Hvala za odgovore!

čebulka

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

30. dec 2016 21:43

Čebulka, midva bova preskočila kosilo in imela za večerjo goveji biftek v omaki iz zelenega popra, na pari kuhan brokoli, kuhane in nato rahlo popečene krompirjeve rezine in polnjene šampinjone s pršuton in brie-jem. Ker je zrezek sam po sebi nasiten, bo vsake priloge čisto malo (nekaj brokolijev, 3 rezine krompirja in 2 šampinjona na vsakega). Nič sladice, ker noben od naju ni sladkosned , bo pa več šampanjca zato .

1.1. pa sarme iz zaloge in kuhan krompir. Mislim, da celo prvič v življenju, ker nikoli nismo imeli take tradicije.

čebulka  

30. dec 2016 21:52

shari2007 hvala ti,midve bova verjetno pečeno svinjsko stegno ali pa rulado iz faš. mesa s sirom in blitvo,ne vem še,pa pomfri (ga ima hči rada),malo brokolija in korenja in matavilec v solati

za večerjo bova pa pri očiju-jaz bom spohala jajca-recept od babke- in francosko solato,bom skombinirala skupaj,od mesa pa še ne vem

šampanjec bo pa letos kar otroški se mi zdi no

čebulka

shari2007  

član od: 29.6.2012

sporočila: 1097

30. dec 2016 22:38

čebulka je napisal/a:

shari2007 hvala ti,midve bova verjetno pečeno svinjsko stegno ali pa rulado iz faš. mesa s sirom in blitvo,ne vem še,pa pomfri (ga ima hči rada),malo brokolija in korenja in matavilec v solati

za večerjo bova pa pri očiju-jaz bom spohala jajca-recept od babke- in francosko solato,bom skombinirala skupaj,od mesa pa še ne vem

šampanjec bo pa letos kar otroški se mi zdi no

čebulka

, tale rulada se sliši super, pomfri pa tudi paše zraven.

K francoski solati paše meso po dunajsko, verjetno bi tudi pasal k pohanim jajcem (če se ti ne zdi, pa je preveč pohanja).

Srečno in predvsem zdravo novo leto vsem!!!

čebulka  

30. dec 2016 22:41

hi hi shari pri naju nikol preveč pohanja, bom vidla,kaj bo....

HVALA TI !

Do jutri.....

čebulka

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

30. dec 2016 23:30

ćebulka, draga deklica, pri naju bo jutri za kosilo: goveje - kurja juha z domačimi nudli, govedina iz juhe, tenstan krompir, mešana solata, sarme sem ravnokar dala v pečico....kaj sem mečkala dva dni ...pol bova pa imela: tatarski biftek, francosko solato , pohana jajca ( auachiuaua ) dalmatinski narezek, modno revijo s pižamco, zasuk na kavč v dnevni z dobro knjigo v roki, skodelico čaja, čakajoč na spanec, ki ga že dolgo ni bilo v izobilju.........veliko mislim nate te dni....vse lepo v prihodnjem letu, veselim se s teboj 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš."

čebulka  

31. dec 2016 11:00

babka,hvala ti!!!!

Sem bila zdaj pri očiju in meni bo naslednji:

-predjed tlačenka,tatarski biftek

- glavna jed: telečja rolada,pečenice,pohana jajca nadevana s francosko solato,kislo zelje v solati

po želji pa še kisle kumarice,paprika ali gobice

- sladica: pikoti,rožičeva in orehova potica

- ob polnoči pa šampanjec,verjetno otroški,ker navadnega ponavadi vržemo pol stran

Lep večer vsem!!!!

čebulka

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12945

31. dec 2016 11:23

Danes:    vratina v čebulni in omaki,    mehka solata s fizolom

pire,   piškoti

"Umetnost življenja je v tem, da se naučimo trpeti in da se učimo smejati."

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti