30. dec 2016 19:54
Danes: ješprenova rižota, solata
30. dec 2016 19:54
Danes: ješprenova rižota, solata
30. dec 2016 20:56
Danes smo jedli a la carte: mož steak, hčerka piščančjo rulado, sin ribje palčke, jaz in ostali pa orado in blitvo s krompirjem oz. krompir z malo blitve. Za sladico panakota z gozdnimi sadeži in lešnikovim crumblom. Jutri pa se bom spet vrtela v kuhinji in to precej
30. dec 2016 21:20
Ojla,bom kar tule vprašala,sem iskala kaj na to temo,pa nisem nič našla,če pa je tema že odprta,prosim za pomoč,ker jaz ne najdem.
Kaj boste kuhale juri za kosilo oz. večerjo?
Hvala za odgovore!
30. dec 2016 21:43
Čebulka, midva bova preskočila kosilo in imela za večerjo goveji biftek v omaki iz zelenega popra, na pari kuhan brokoli, kuhane in nato rahlo popečene krompirjeve rezine in polnjene šampinjone s pršuton in brie-jem. Ker je zrezek sam po sebi nasiten, bo vsake priloge čisto malo (nekaj brokolijev, 3 rezine krompirja in 2 šampinjona na vsakega). Nič sladice, ker noben od naju ni sladkosned , bo pa več šampanjca zato .
1.1. pa sarme iz zaloge in kuhan krompir. Mislim, da celo prvič v življenju, ker nikoli nismo imeli take tradicije.
30. dec 2016 21:52
shari2007 hvala ti,midve bova verjetno pečeno svinjsko stegno ali pa rulado iz faš. mesa s sirom in blitvo,ne vem še,pa pomfri (ga ima hči rada),malo brokolija in korenja in matavilec v solati
za večerjo bova pa pri očiju-jaz bom spohala jajca-recept od babke- in francosko solato,bom skombinirala skupaj,od mesa pa še ne vem
šampanjec bo pa letos kar otroški se mi zdi no
30. dec 2016 22:38
čebulka je napisal/a: |
shari2007 hvala ti,midve bova verjetno pečeno svinjsko stegno ali pa rulado iz faš. mesa s sirom in blitvo,ne vem še,pa pomfri (ga ima hči rada),malo brokolija in korenja in matavilec v solati za večerjo bova pa pri očiju-jaz bom spohala jajca-recept od babke- in francosko solato,bom skombinirala skupaj,od mesa pa še ne vem šampanjec bo pa letos kar otroški se mi zdi no čebulka
|
, tale rulada se sliši super, pomfri pa tudi paše zraven.
K francoski solati paše meso po dunajsko, verjetno bi tudi pasal k pohanim jajcem (če se ti ne zdi, pa je preveč pohanja).
Srečno in predvsem zdravo novo leto vsem!!!
30. dec 2016 22:41
hi hi shari pri naju nikol preveč pohanja, bom vidla,kaj bo....
HVALA TI !
Do jutri.....
30. dec 2016 23:30
ćebulka, draga deklica, pri naju bo jutri za kosilo: goveje - kurja juha z domačimi nudli, govedina iz juhe, tenstan krompir, mešana solata, sarme sem ravnokar dala v pečico....kaj sem mečkala dva dni ...pol bova pa imela: tatarski biftek, francosko solato , pohana jajca ( auachiuaua ) dalmatinski narezek, modno revijo s pižamco, zasuk na kavč v dnevni z dobro knjigo v roki, skodelico čaja, čakajoč na spanec, ki ga že dolgo ni bilo v izobilju.........veliko mislim nate te dni....vse lepo v prihodnjem letu, veselim se s teboj
31. dec 2016 11:00
babka,hvala ti!!!!
Sem bila zdaj pri očiju in meni bo naslednji:
-predjed tlačenka,tatarski biftek
- glavna jed: telečja rolada,pečenice,pohana jajca nadevana s francosko solato,kislo zelje v solati
po želji pa še kisle kumarice,paprika ali gobice
- sladica: pikoti,rožičeva in orehova potica
- ob polnoči pa šampanjec,verjetno otroški,ker navadnega ponavadi vržemo pol stran
Lep večer vsem!!!!
31. dec 2016 11:23
Danes: vratina v čebulni in omaki, mehka solata s fizolom
pire, piškoti
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolka v srajčki
Jernejeva sadna torta s smetano