11. dec 2013 8:10
kvačkarica je napisal/a: |
Hej MBrando, ti si še med nami? Veš, da sem te že pogrešala, sem se že spraševala, če smo se ti slučajno s čim zamerili? Danes:goveja juha z rezanci, špinača, pire krompir, dušeno svinjsko meso, kokosovo pecivo-ala moj sin. Jutri:kisla repa, pražen fižol na ocvirkah, kašnice,....
kvačkarica
|
JA JA JAAAAAA. Seveda. Dogaja FULL, pa ne uspem vsega. Se vidi da je zdravje veliko bolje in da ne sedim več samo pred čudom od elektronike
. I FEEL AWESOME!!
ČETRTEK:-
Gamberi ala Uroš oz. ALA "DELAM PRVIČ, a z ljubeznijo, zatorej so NAPAKE DOVOLJENE" - Arborio riž nach feiner ITALIENISCHER art
(pomeni: da je padla šnita masla noter. JOOOOJ, kako je fajn, ko ponovno uživam v maslu, polnem okusu in kot kuhar/gurman, ugotavljam kakšna razlika nastane z eno samo miny dodano sestavino
--> kozice popražil na ogromno česna in čebule, dodal zaćimbe, nato pa primešal riž in popekel. ZA PRVIČ; DA DOL PADEŠ. Zelo ponosen! Mi je kar greben zrasel
- salata po navdihu. Si kar sproti zmišljujem. Tako je najbolje! hihi
PETEK:
- Dober GOSTINSKA ŠOLA gratiniran gobji kanelon
- bremza. Na vroči ponvi zakurjena , nato pa lepo podušena. Meso je kar odpadalo
- ajvar/gorčica OBVEZNA. Ni dneva da ne bi vsaj en obrok vseboval meni takoooo ljube priloge!!
- solatka moja omiljena
SOBOTA:
- JLA "LE PApAN TINJE" pasulj. Če kdo zna, zna moj papan, kateri je tudi pol leta delal "vzadaj" in je imel preko nabavo ter jedilnike v armiji. Kakšen .
- Pola prave ZAŠPIKANE kranjske
- solata
/ajvar, gorčica ITAK!! Probajte enkrat (sam sem se to med papcanjem spomnil) da dodate v pasulj PEKOČ AJVAR. BOMBA!!! Doprinese k okusu. Če pa ne noter, pa zajemite kremast pasulj z žlico in HOPA, en kolobar kranjske + žlica ajvara
NEDELJA:
Na kosilu pri prijatelju. Obisk, čvekanje oz. moško debatirenje o ženskah v diskačih ter ženskah v mestu. Mater sva toplo vodo odkrivala
Zjutraj obisk meni tako ljube tržnice (obooooooožujem tržnico, klepet, energijo, pokušnje, ljudi polne veselja, ko z vsem srcem pri njih nekaj kupiš, hvališ in uživaš) ter nabava svežih feferonov, domače alb.skute in najboljšega kruheca iz HIŠE KRUHA. Priporočam!!!. Nato pa krašenje moje smrečice ter dopolnitev adv.venčka in WEINACHTSLIEDER in ocenjevanje BOŽIČNIH MARKTOV na ARD. Jap, letos ko zdravje je MUAAAČE GRACIOZNO, sem tudi okrasil stanovanje, okital vse lestence in tako so večerni prihodi domov V VELIKO VESELJE. Po protokolu si nato prižgem adv.svečke, nastavim klasično ali pa praznično glasbo, v roke vzamem knjigo (požiram Agatho in njenega POIROTA), čez noge pa prijetno mehko deko!!! I LAJK
No, dalje;
- Gratinirane skutine palačinke THE PRIJATELJ WAY.. z raznimi začimbami
- novi film z NICHOLAS KAJĐOM ali kako že
- kozarec vode
PONEDELJEK:
- Ostanek PAPAN JLA PASULJA izboljšanega iz podmeta popražene čebule, korenja, zelenega graha, fižola. ajvara, ter dveh svežih feferonov. DA ŽGE
- fižolova soljat
TOREK:
Ponovno prvič v mojem kratkem življenju v novem projektu. Ja pa, ja pa, ja pa saj ne morem drugače. Ko povgledam vse vaše MOJSTROVINE, IDEJE ter POZ.ENERGIJO, me kar zanese.
Tokrat prvič pripravil POSTRV. Rezultat: Ne samo da je ljubezen pripomogla pri okusu, s čimer se vedno tolažim ako mi ne uspe, tudi znanje skozi zadnja leta kuhanja ter kanček talenta od staršev je POJEDINO naredilo BOŽANSKO.
USPEL,USPEL,USPEL. Hvala vsem za navdih
- HRUSTLJAVO ZAPEČENA POSTRV (koust je kar sama odstopla)
- Bali int.riž zacumpran v zelenjavno RiŽoTo.
- solata po navdihu!
SREDA:
Nič naprezanaj. K GOSTINCEM oz. podmladku po;
- SKUTINI ŠTRUKLJI (moji omiljeni, ljubljeni, spoštovani, zacumprani). Saj veste, ker me vsi poznate, kako FANATIČEN sem ko se gre za skuto ali pa štruklje
- nekaj prezelcev
- solata
ČETRTEK:
- Čufteki nach feiner GOSTINSKA ŠOLA WAY (praznim zamrzovalnik, hihi)
- JAJČNE GRANDE testenine + PZ polžeki
- solata po navdihu
PETEK:
- Goveji golaž
- polenta
- solata po navdihu
Pa še to--->DRAGIČKA MOJA/NAŠA, iz mojega srca in iz src vseh drugih---> in za žensko dušo ENA VELIKA, 70% s PISTACIJO , ali pa, če je že jubilej , ali
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---