26. nov 2013 19:46
goveja juha z rezanci,
krompir v kosih,
malo včerajšnjih srčkov, zajčkova pražena jetrca z jajčki, pečene perutničke,
kitajsko zelje v solati,
hruškov kompot
Balenka
26. nov 2013 19:46
goveja juha z rezanci,
krompir v kosih,
malo včerajšnjih srčkov, zajčkova pražena jetrca z jajčki, pečene perutničke,
kitajsko zelje v solati,
hruškov kompot
Balenka
26. nov 2013 21:05
Babka velik hvala za posredovan recept. Definitivno pripravim v prihodnje.
Danes pri nas musaka in še zadnji letošnji domač paradižnik. Zdaj pa čakamo na naslednje poletje.
msegov
26. nov 2013 21:25
Mi danes kočerjo v kitajski restavraciji za hčerkin rojstni dan, doma pa še nutelina torta in penina.Slikica pa še bo.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
26. nov 2013 21:30
sv. zrezki v smet. omaki, pire, radič
večerja: peka mišk za sestrino zabavo, za ostale pecivo iz sliv z dodatkom mešanice začimb za medenjake - dobro
majaos
26. nov 2013 21:35
Bistra zelenjavna juha (iz alnaturine kocke, kar je en vmesen kompromis) s knedljčki, za partnerja včerajšnji svinjski zrezek z omako, za oba pečen krompir z zadnjo letošnjo blitvo z vrta . In radičeva solata z drugo polovico avokada - ful paše skupaj :)
26. nov 2013 22:59
Včeraj: piščanjčja obara s knedlčki
danes: segedin in kuhan krompir
Astrica
27. nov 2013 5:50
mišzmoke je napisal/a: |
Danes: zelenjavna mineštra palačinke, polnjene z limono in sladkorjem, kasneje opazovanje notranjosti hladilnika lp
|
Tole opazovanje je pa tudi moj priljubljeni šport. Seveda, sprehod do tja in nazaj do računalnika tudi nekaj
šteje.
Mzm, tele tvoje skledčke so pa tako luštne, da vsaka jed v njih izgleda slastno.
pirnica
27. nov 2013 6:04
Aloha vsem
Včer sem dobila 10 kg domačega bikca, pa bi danes rada nekaj "drugačnega" ustvarila (golažev, juhic, zrezkov imam že polno skrinjo - rajši kuham, kot jem, in včasih, priznam, pretiravam s količinami . nekaj ga je že v zamrzovalniku, nekaj pa še zunaj. Kaka ideja?
mačka27
27. nov 2013 7:44
PONEDELJEK:
Scumpral tole zadevo od
-ŠMORNA in KRANJSKE....
Jap, potrdim da je ratal en ŠMORN!
Nikoli več iz glave in nekaj po svoje. Ker sem bolj ekonomičen fant nisem prižigal pečice za 1/2 kranjske in tisto malo šmorna, ter se odločil za peko v ponvi. ĐIZS; nikada više
Naslednjič tako kot piše v knjigi!
- mešan soljat iz pora,rdeče pese, fižolčeka, paradižnika....
TOREK:
- Popečen kusKusek z zelenjavo in trakci puranjih prsi
- ohrotova priloga iz baze (http://www.kulinarika.net/recepti/13520/zelenjavne-jedi)
- soljatka ala PONEDELJEK
SREDA:
Nov dan, nove priložnosti in tresenje roke pri dajanju nove priložnosti GOSTINSKI ŠOLI MB.
Včeraj dobil podarjeno posod za hrano od sosede. Je rekla, da mi z sosedo podarjata....joj, kako imam rad tole svojo gospo Sonjo
- Čufti v paradnižnikovi omaki (v spominu kot nekaj NAJBOLJŠEGA KAR SEM KADARKOLI JEDEL. Do sedaj, žal, še noben ni prekosil teh šolskih čuftekov. Prav tako tudi šmorna ne in kurje obare s cmočki)
- Domača polenta (pire se mi danes ne lušta)
- Rdeča pesa pa kakšen paradižnik
ČETRTEK:
Na strokovno ekskurzijo via Lj. na ogled ARHIVA, NARODNEGA MUZEJA ter SR.VEKA. Ne bo mi uspelo kuhat, zatorej bo v nahrbtniku BELJAKOVINSKA PLOŠČICA, KORUZNA PLOŠČICA S TEMNO ČOKOLADO in en veliki CAPPUCCINO v Lj., ko se bo našel čas.
Zvečer pa NOM NOM NOM in se ŽE TAKOOOOOO VESELIM; trojanski ČOKO krof + čokoladni proteini.
Ker pa bo jutri na šoli riž.narastek, se bom probal danes zmenit, da ako je opcija da mi ga dajo v posodo in ga pol v petek dvignem.
PETEK:
Če bo vse kot mora biti, bo poskus št.3 glede šolske prehrane izpeljan
- RIŽEV NARASTEK
- KOMPOT
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Brownie Muffins
Marmorni kolač