Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

18. okt 2013 18:39

Ežoj, pa še kako res je !

, Človek  že lovi,

skleda že po luft leti,

čorba se po tleh cedi,

uboga  ti!

Ups, pri nas pa danes pečena račka, mlinci in zelena solata.

Balenka

breskva  

član od: 11.10.2007

sporočila: 3074

18. okt 2013 19:06

Danes: govedina z zelenjavo, testenine, zelena solata

breskva

irenakr  

član od: 3.11.2010

sporočila: 367

18. okt 2013 19:32

Danes:

rdečo zelje, pečenica in ajdovi žganci ter .

irenakr

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

18. okt 2013 19:35

ežoj, kaj ti mene v smeh spraviš, tudi takrat, ko sem žalostna...

Danes pri naju: ena čorba iz mešanih gob, zraven pa veliko dva dni starega kruha, mal ponfrija in mesek, ki sva ga iz hribov prinesla, eni vikendaši so prihajali, drugi odhajali, čisto nič nam ni manjkalo

potem sem pa bajadere ustvarjala, imamo jutri nekega slavljenca, ki tortic ne mara, je uspelo

babka1951

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

18. okt 2013 20:10

ežoj je napisal/a:

A ja: miška, a nisi povedala, da je ona skleda, ki ima zarezo za žličko razbita? Če ni, pa žiher bo, če boš nadaljevala z ono čorbo boš dobila v glavo in čorbo in skledo.

ežoj

, ti si kriv!

Ja, razbita je, imam pa še eno na zalogi

Danes čorba, seveda.

lp

mzm

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

18. okt 2013 20:18

Tudi, če je razbita, podjeten lončar bi jo moral takoj pobrati, to idejo, a ne?

Danes pri nas: nekaj kot kavra, skratka, po moje, predpriprava na jutrišnji obisk tistih krajev, kjer je prava doma.

rimljanka

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

18. okt 2013 20:34

Danes je pa moj skuhal, preden sem prilezla do doma.....mu kar gre, če hoče ....piščančji koščki z zelenjavo (melancan, paprika, korenček, por) in solata 

Ninja24

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

18. okt 2013 22:20

Danes, korenčkova juha,zreski in pišanec,tenstan krompir , solata.

Milži

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

19. okt 2013 6:51

Sreda:

- Žganci (meni ena izmed NAJ,NAJ nostalgičnih hranil. Obožujem!!! Pa še največ opcij različne prirpave/uporabe ima.)
- puranji trakci + koščki  radosti v zelenjavni omaki (od cvetače, do rumene paprike, brokolija, bučke ter fižolčka)
- domača fiiiiina GENTILE solatika!!! 

Četrtek:

Roj.dnevno razvajanje meni v čast. Ponovno se je EMŠO malo obrnil, noče se zataknit in tako drvim brez prestanka dalje proti 40tim (no, do tja je še PRESNETO DALEČ! Ali pa ne!??!?)

Obisk Ptujskega gradu (kot vsako leto VSAJ 1x. Se ne gre naveličat in vsega prebrat)!
- južna v grajski kavarni; staršem pripravil 1/2 ajdove bombice s popraženim faširanim mesom in zelenjavo zavito v posteljico iz kristalke (na očetovi polovici še gorčica in oliFe) ter 1/2 pz croissanta z domačo marmelado, tetko skuto in cimetom.
Sam se užival ob CAPPUCCINU (ni bil dober, ampak si nisem pustil pokvarit dneva) ter POWER BAR ČOKO BROWNIE ploščici (BOŽANSKA!!)

Kosilo v EMAVSU (presenečen nad ponudbo, cenami in ambientom. Bi gostilno prej dal v kakšen predal VAŠKEGA PROPADA in LUKNJE z slabo hrano in popacanimi prti in priborom.)
Prijetno so me zacumprali. 
Jedel LIGNJE NA ŽARU, svinjski mesek v gobovi omaki, ter super RIZI BIZI (nič razkuhan)

Petek:
- Domača paradižnikova/bazilikova omaka iz kozarca (uničujem zaloge ozimnice )
- Ostanki žgancev ter mesno-zelenjavne omake od srede
- RiziBiži iz meni NAJ NAJ BALI INTEG.RIŽA. Oz. je bilo kar več zelenjave kot pa riža  (GRAH, korenje, rumena paprika, cvetača, čebula...)

Sobota:
- Gratinira mešanica TREH VRST testenin (če ŽE, POL ŽE. Se je treba PRESERAVAT ); durum špageti, domači široki jajčni rezanci, spar vital SLASTNI/BOŽANSKI integralni pujskovi repki oz polžki
- 3 vrste meseka popraženega na maslu z dodatkom različne zelenjave (od paprike, do cvetače, belega fižola)
- rdeča VLOŽENA pesa

V bistvu je že vse PERAJT. Včeraj zgodaj zjutraj spekel, ker sem imel RD FRIŠTIK v meni najboljšem in NAJ NAJ KAFIČU (100m stran od mene) kamor sem povabil ZELO DOBREGA PRIJATELJA in SORODNO DUŠO. 
Ob XXL kakavu je bil razvajan s polovico jene posode GRATINIRANIH TESTENIN, pol pa sem še imel en maffin od tega tedna, pa sem ga malo z mlekom prepojil, posipal s cimetom, sladkorjem v prahu, cimetom in kokosom, ter dal za par sekund v mikrovalovko. Se je fino prepojil, napil arom in po rečenem je bil MUAA BOŽANSKI!!

Jutri:
RD DRUŽINSKO RAJANJE MENI V ČAST!!!
Moja družina + moja MALA DRUŽINICA ( druga mama, naj prijatelja/prijateljica) z mojim malim ljubim kokerŠpanjelom LINKOM!!! Se kar kličemo 5 PRIJATELJEV!!!
- Domača POHORSKA GOBOVA JUHA
- Goveji LE MAMAN golaž
- Polenta in riži biži (muaaa)
- Solata kot se šika
- rdeči vinček
- GOGINA ALPSKA TORTA (moja želja in delana meni na ČAST!. 2 x letno jo imamo. Za moj RD, ter za BOŽIČ)

Vse poklone in pohvale GOGI!!!! 

Ponedeljek:
- Sosedina slastna zdrobova juhica s vkuhano kurjo bedrco ter mojimi slastnimi GRIS-SKUTINIMI ŽLIČNIKI!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti