13. okt 2013 15:03
NEDELJA:
Gobova juhica; rdeče zelje, krompir v kosih, pečene ribe, kalamari in klapavice z veliko česna in peteršilja; motovilec s čičeriko:
Pozdravček!
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 14.okt 2013 12:44
13. okt 2013 15:03
NEDELJA:
Gobova juhica; rdeče zelje, krompir v kosih, pečene ribe, kalamari in klapavice z veliko česna in peteršilja; motovilec s čičeriko:
Pozdravček!
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 14.okt 2013 12:44
13. okt 2013 15:11
Gobova juha, ameriške palačinke z vrtničnim sirupom .
lp
P.s. danes bom pa tudi pofotografirala - ampak se še kuha
cervus
13. okt 2013 15:24
Danes:
kurja juha z rezanci, ajdova kaša z zelenjavo, pečen svinj.vrat, krompir povaljan v olje, zeleni in rdeči radič v solati in .
lp
irenakr
13. okt 2013 15:52
@pirinca: kaj ti je tisto " za popoldan ", videti je obetavno?
Kot rečeno, včeraj bil v karpatih, za kosilo ričet............... no, ne čist, ni bilo take velike nadmorske višine ( no, nekaj metrov pa že ). Pa tudi ričet niso imeli, ampak vse neki v znamenju rože,.......... uf, ne, v imenu kostanja ( juha od kostanja, zrezki s kostanjevo omako, kostanjeva rulada, pečen kostanj............
Glede one ribe: le triksi je vedla ( ali je kaj petrigala ), da je to sibirski jester, drugi ( poznavalci ) pa nič ( priznati pa moram, da tudi jaz nisem ribe prepoznal , hebiga, strokovnjak pa tak ). Torej danes:
ono na sliki, ko ne veste kaj je, je kus-kus s grahom. Drugač, riba po okusu ni nič kaj posebnega, Ljubiteljem rib je vseen priporočam, drugi pa ne bostre velik izgubili, če je ne poskusite. Riba je podobna morskem psu ( riba je rečna ) tolk, ker nima nič kosti, je namreč vse hrustanec.
uf, sedaj sem se neki spomnil: a kdo ve, od katere ribe se dobi kaviar?
ežoj
13. okt 2013 16:06
Sej ti je že miš z moke lepo napisala o kaviarju, lejga no!!!! Se mi zdi, da bolj površno bereš
lp
cervus
13. okt 2013 17:47
elaphus, imam občutek, da je v zadnjem stavku mislil name
(al pa ne )
Pri nas je bila otvoritev jušne sezone, skleda radiča in končno izabela, sem se že bala, da se je letos ne najem
Testo čaka na preobrazbo v tanke, hrustljave, rahlo zažgane palačinke s slivovim pekmezom
lp
mzm
13. okt 2013 18:37
Danes spet na roj. dnevu (abrahama smo slavili):
- mednarodna predjed: malce kaviarja (baje, da od neke ribe, ki se ji reče jeseter - komu kaj znano?), malce bifteka, malce francoskega sira, malce kajmaka, malce prekajenega lososa, malce masla in ena oliva + toast.
- odojek (za prste polizat dobro)
- pečen krompir
- mlinci
- dušeno zelje
- solata
- odlična čokoladna torta + sladka smetana
- sladica v kozarcu (grški jogurt, banana, pasijonka, slivova marmelada).
Ni kaj, moja nečakinja zna zelo slastne sladice pripraviti. Vsi hodimo po repete in jo na vsa usta hvalimo.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/
14. okt 2013 7:21
goveja juha z rezanci, kraljevski krompir in ajdova kaša s papriko, polnjeni lignji, zeljna solata, sladice pa ni bilo
Balenka
14. okt 2013 11:37
pirnica je napisal/a: |
Ali so to mogoče klašuni? Lep pozdrav!
Tole je pa za popoldne:
|
14. okt 2013 11:37
V petek sem uspela slikat samo jabolčno pito, v soboto pa repo, ko se je še kuhala.
Včeraj pa goveja juha z rezanci, moji domači skutni štruklji posuti z drobnjakom, pečeni telečji in piščančji zrezki in jurčkova omaka, motovilec s fižolom.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti z omako amatriciana s piščancem (z omako iz kozarca)
Šahovnica