Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. okt 2013 19:20

Ežoj, hitro se učiš, kmalu boš lahko Bineta pripeljal do Michelinovih zvezdic( no, ko pridejo v Slovenijo, Žiga odpade).

Čestitke!

naor

majaos  

član od: 14.5.2012

sporočila: 510

8. okt 2013 19:57

ja, danes je bila mineštra, ki sem jo kuhala včeraj: osnova - kranjska klobasa;), koruza, grah, krompir, paradajz, čebula, česen, petršilj, malo ajdovih žgancev 

Za jutri (kreirala) naslednji jedilnik: sladko zelje na omako, pire, hrenovke

majaos

irenakr  

član od: 3.11.2010

sporočila: 367

8. okt 2013 23:26

Danes pri nas:

zelenjavna juha, palačinke z marmelado in .

lp

P

irenakr

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

9. okt 2013 6:09

Hehe gospod EŽOJ. Makro kuhinja po reglcih . Čisto dovolj da se človek ne prenažre in spoštuje staro japonsko modrost; OD MIZE VEDNO LE 80% SIT!

PONEDELJEK:
- Kandelaber in pol, oziroma FLAJŠLABERLI in POL oz. POLPETA in ŠE POL (hmm, torej cela peta. Ali kako sedaj!?!?)
- Pire krompir na vilco (smash the bogi potato kar z vilco, dodaj činken mleka in en mau maslečka)
- čebulno/česnovo/grahova omaka (naredi in vmešaj v pire. DA DOL PADEŠ)
- Mešana "GOSTILNA SOLJAT"; paradižnik, rdeča pesa, gentile, kumare....

TOREK:
Kot že poročano in povprašano. Slavkov DOM. TOP LOKACIJA, IZGLED, glavni jedilni prostor pa zmaga!!! Bi ga kar po USA stilu izrezal in si ga domov pripeljal. KAMIN/LES/STEBER IZ LESA Z IZREZLJANIM KOZOROGOM (nekaj za mojo dušo), DUŠANOV VALJER za delovne roke MARTIN KRPANA (sem pričel valjat testo, a hitro ugotovil da mi manjka primerno velika peč) ter njegova ALPINISTIČNA PODOBA na sliki. Super.
Je pa PRESENEČENJE TOTALNO USPELO. Mamo sem pustil v nevednosti vse do KAMNIKA. Ni prebila moje VARNOSTNE MREŽE

- Koprivova juhica
- Puranje prse potresene z mandlji in WAY TOO MUCH SIRA (spraskal 3/4 dol, ostalo pustil)
- sirov štrukelj
- paradižnikovo/rdeče pesasta soljat
- Rdečo domač vin; MERLOT
- dve  njihovega tiramisuja. So 3 slavljenke pridno UPIHNILE. Bom rekel; 3 GENERACIJE!! Moja zlata tetka (88let), moja super sestrična (umm ummm, 35), ter moja maman 62). BRAVOOOOOO

Porcija za mene VEČ KOT DOVOLJ oz. tako bom rekel; dal bi pol manj prsi pa en štrukl več. Testeninski krožnik pa tako kot vedno na širnem prostoru OD SLOVENIJE PA VSE DO GRČIJE DOL, v takšni količini da imaš južno za dva dni! Ženske so si kar za domov jemale. 
So pa pohvalili tako rižoto, kot testenine.

Danes:
- 1x FLAJŠLABERLI
- rizi bizi oz. GRAHO RIZI z popečenim umešanim jajčkom
- mešana "GOSTILNA SOLJAT"

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

TATJANA KRAJNC  

član od: 7.7.2004

sporočila: 65

9. okt 2013 10:19

ežoj 

danes krvavice in kislo zelje

lp, tatjana

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15430

9. okt 2013 11:14

Tole sem že pripravila za danes:

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

tanjaj  

član od: 15.6.2007

sporočila: 918

9. okt 2013 12:34

Sirovi ravioli v gobovi omaki in radič v solati, prej še zelenjavna juha!

tanjaj

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15430

9. okt 2013 13:32

Evo sedaj se kuhajo- malo še za mamo, taščo...

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 09.okt 2013 13:38

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

9. okt 2013 13:35

Pri nas pa danes kosilo ,kot včeraj pri Irenikr(anjski).
Zelenjavna mineštra in palačinke z kutinovo marmelado.Ežoj,tvoj krožnik pa vseh standardih šefa.

Vrtejbenka

tonsk  

član od: 16.1.2012

sporočila: 144

9. okt 2013 13:42

Gratinirane palačinke z špinačno-skutnim nadevom, mešana solata.

Lp

tonsk

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti