8. okt 2013 19:20
Ežoj, hitro se učiš, kmalu boš lahko Bineta pripeljal do Michelinovih zvezdic( no, ko pridejo v Slovenijo, Žiga odpade).
Čestitke!
naor
8. okt 2013 19:20
Ežoj, hitro se učiš, kmalu boš lahko Bineta pripeljal do Michelinovih zvezdic( no, ko pridejo v Slovenijo, Žiga odpade).
Čestitke!
naor
8. okt 2013 19:57
ja, danes je bila mineštra, ki sem jo kuhala včeraj: osnova - kranjska klobasa;), koruza, grah, krompir, paradajz, čebula, česen, petršilj, malo ajdovih žgancev
Za jutri (kreirala) naslednji jedilnik: sladko zelje na omako, pire, hrenovke
majaos
8. okt 2013 23:26
Danes pri nas:
zelenjavna juha, palačinke z marmelado in .
lp
P
irenakr
9. okt 2013 6:09
Hehe gospod EŽOJ. Makro kuhinja po reglcih . Čisto dovolj da se človek ne prenažre in spoštuje staro japonsko modrost; OD MIZE VEDNO LE 80% SIT!
PONEDELJEK:
- Kandelaber in pol, oziroma FLAJŠLABERLI in POL oz. POLPETA in ŠE POL (hmm, torej cela peta. Ali kako sedaj!?!?)
- Pire krompir na vilco (smash the bogi potato kar z vilco, dodaj činken mleka in en mau maslečka)
- čebulno/česnovo/grahova omaka (naredi in vmešaj v pire. DA DOL PADEŠ)
- Mešana "GOSTILNA SOLJAT"; paradižnik, rdeča pesa, gentile, kumare....
TOREK:
Kot že poročano in povprašano. Slavkov DOM. TOP LOKACIJA, IZGLED, glavni jedilni prostor pa zmaga!!! Bi ga kar po USA stilu izrezal in si ga domov pripeljal. KAMIN/LES/STEBER IZ LESA Z IZREZLJANIM KOZOROGOM (nekaj za mojo dušo), DUŠANOV VALJER za delovne roke MARTIN KRPANA (sem pričel valjat testo, a hitro ugotovil da mi manjka primerno velika peč) ter njegova ALPINISTIČNA PODOBA na sliki. Super.
Je pa PRESENEČENJE TOTALNO USPELO. Mamo sem pustil v nevednosti vse do KAMNIKA. Ni prebila moje VARNOSTNE MREŽE
- Koprivova juhica
- Puranje prse potresene z mandlji in WAY TOO MUCH SIRA (spraskal 3/4 dol, ostalo pustil)
- sirov štrukelj
- paradižnikovo/rdeče pesasta soljat
- Rdečo domač vin; MERLOT
- dve njihovega tiramisuja. So 3 slavljenke pridno UPIHNILE. Bom rekel; 3 GENERACIJE!! Moja zlata tetka (88let), moja super sestrična (umm ummm, 35), ter moja maman 62). BRAVOOOOOO
Porcija za mene VEČ KOT DOVOLJ oz. tako bom rekel; dal bi pol manj prsi pa en štrukl več. Testeninski krožnik pa tako kot vedno na širnem prostoru OD SLOVENIJE PA VSE DO GRČIJE DOL, v takšni količini da imaš južno za dva dni! Ženske so si kar za domov jemale.
So pa pohvalili tako rižoto, kot testenine.
Danes:
- 1x FLAJŠLABERLI
- rizi bizi oz. GRAHO RIZI z popečenim umešanim jajčkom
- mešana "GOSTILNA SOLJAT"
9. okt 2013 10:19
ežoj
danes krvavice in kislo zelje
lp, tatjana
9. okt 2013 11:14
Tole sem že pripravila za danes:
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
9. okt 2013 12:34
Sirovi ravioli v gobovi omaki in radič v solati, prej še zelenjavna juha!
tanjaj
9. okt 2013 13:32
Evo sedaj se kuhajo- malo še za mamo, taščo...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
9. okt 2013 13:35
Pri nas pa danes kosilo ,kot včeraj pri Irenikr(anjski).
Zelenjavna mineštra in palačinke z kutinovo marmelado.Ežoj,tvoj krožnik pa vseh standardih šefa.
Vrtejbenka
9. okt 2013 13:42
Gratinirane palačinke z špinačno-skutnim nadevom, mešana solata.
Lp
tonskKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci z grahovim pestom
Mini čokoladni hlebčki