16. feb 2007 11:55
rimljanka, se strinjam, da bi bilo lepo, če bi ohranjali stare običaje, čeprav jaz tudi proti novim nimam nič. Vse, kar razbije rutino, je dobrodošlo malim hiperaktivčkom Bi te pa vprašala, kje bi se dalo kaj o teh običajih prebrat, nekaj je sicer v Veliki knjigi o praznikih (sem dobila še v OŠ od knižničarke ker sem baje največ knjig prebrala, hehe), ampak ne vse in tudi ne toliko kulinaričnih običajev...
Jaz bi namreč rada uvedla te običaje, recimo dala kalit žito pred novim letom, pa jablanove veje (vem, da je to dvoje na Sv Lucijo in Barbaro, če se ne motim, ne vem pa, katera je kdaj, recimo in kaj na katero) in tudi debel četrtek in podobno, vendar pa sem bolj skregana s temi datumi, ker pri nas tega nismo poznali, pa tudi v cerkev ne hodim (čeprav opažam, da tudi tistih, ki hodijo, dostikrat še manj vejo, ko jaz) Tak da se priporočam za kak link ali naslov knjige, če se ti da...
Sicer včeraj ni bilo kosila, sem prepozno prišla domov, potem pa odvihrala dalje... Danes se vrnem šele zvečer, tako da tudi ne bo nič. Tuna iz konzerve...
Veri